Mühendisliğin Vizyonu: Geçmiş ve Geleceğe Bakış 876 defa okundu

Üniversitemizin kuruluşunun 36. yıldönümü nedeniyle "Mühendisliğin Vizyonu: Geçmiş ve Geleceğe Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Salonunda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültemizin eski Dekanı ve Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammet Köksal'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta mühendisliğin vizyonu, geçmişi ve geleceği ele alındı.

Mühendisliğin, bilim ve matematiksel prensipleri, tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak insana faydalı ürünler ortaya koyma sanatı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Muhammet Köksal, mühendisliğin tarihsel sürecini ise Antik, Orta, Rönesans ve Modern Çağlardaki gelişimleri ile izah etti.

Günümüzde iş hayatındaki mühendislerin, farklı alanlarda uzman olarak veya bu uzmanlıkları birleştiren gruplarda mühendislik bilgilerini ve hünerlerini sergilediklerini belirten Prof. Dr. Köksal, "değişen ve gelişen dünyada mühendislerin de uzmanlık geçişlerine kendilerini hazırlamaları önemli olmaktadır. Mühendislikteki hızlı değişim, mühendislerin kendilerini farklı yeni alanlarda tekrar eğitmesini gerektirmektedir. Lisans eğitimi sırasında alınan derslerin yanında yararlı bilgilerin çoğu kişilerin kendileri tarafından kazanılacaktır. Bunu sağlayabilmek amacıyla sürekli meslek içi eğitim merkezleri kurulmalı ve desteklenmelidir" dedi.