Üniversitemiz Erasmus Programını Başarıyla Uyguluyor 935 defa okundu

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus programı, Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Bu kapsamda, 2010-2011 akademik dönemi için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) Üniversitemize tahsis ettiği hibe miktarı 107.660 Avro olmuştur.

Her dönem artan hibeler, Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanları tarafından kullanılmaktadır. Avrupa üniversiteleri ile sağlık, sosyal, fen ve mühendislik alanında yapılan ikili anlaşmalar ve değişim sayıları her geçen gün artmaktadır. Bu dönemde yaklaşık 30 üniversite ve enstitü ile anlaşma yapılmış, Üniversitemizde ise bu akademik dönemde 25 öğrenci, 10 öğretim elemanı yararlanmıştır. Ayrıca Eczacılık Fakültesi'ne Polonya Jagiellonian Üniversitesi'nden 2 öğrenci Erasmus Programı kapsamında Üniversitemize bahar döneminde eğitim almak üzere gelmişlerdir.