Stajyer Eczacı Öğrencilerin Beyaz Önlük Heyecanı 1149 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencileri almış oldukları mesleki bilgi ve donanımlarını verimli bir şekilde kullanmak ve hitap ettikleri kitle karşısında sosyal ve mesleki iletişimlerini geliştirmek için çeşitli eczanelerde, usta eczacıların yanında stajyer öğrenci olarak eğitim sürecini tamamlayacaklar.

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı düzenlediği bir törenle eczacılık stajını hak eden öğrencilerine, mesleki hayatlarında giyecekleri beyaz önlüklerini giydirdi.

25 öğrencinin, başlayacakları staj öncesinde düzenlenen 'Stajyer Eczacı Önlük Giyme Töreni'ne Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İlhan İçen,  Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Uzm. Ecz. Bülent Köse, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende İlk konuşmayı yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay şunları söyledi: "Eczacılık hizmeti birinci basmak bir sağlık hizmeti olup, sağlık hizmetinin içinde vazgeçilmez bir unsurdur. Eczacılık mesleğinin binlerce yıllık yaşam seyri incelendiğinde "havan ve ilaç odaklı" olmaktan çıkarak "insan odaklı" bir karaktere dönüştüğü görülmektedir. Eczacılar; "ilaç kullanım koçu" anlayışı çerçevesinde giderek çeşitlenen bir dizi mesleki rol üstlenmek durumunda kalmıştır. 20. Yüzyılın son çeyreğinde hız kazanan bu "mesleki dönüşüm" tüm dünyada, eczacılık mesleği ile ilgili yeni politikalar ve stratejiler oluşturulmasını zorunlu kılmıştır."

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Uzm. Ecz. Bülent Köse ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Artık, değerli meslektaşlarımız diyeceğim, öğrencilerimiz, önümüzdeki üç dört aylık süreçten sonra bizlerin arasına katılacak ve bu saygın mesleği sürdürmek için emek harcayacaklar. Eczacılık Fakültemiz ve öğrencileri çok başarılı işler yapmaktadır. Bu tören, staj yapacak olan öğrencilerin, uzman eczacılarla olan ilişkilerine katkısını göstermektedir. Mezun olan arkadaşların uzman eczacılarla yapacakları stajda etik ve deontolojik değerlere sahip çıkmasını öneriyorum. Tüm hocalarıma katmış oldukları değerden dolayı teşekkür ederim."

Stajyer eczacı öğrenciler adına bir konuşma yapan Songül Erdoğdu, "her geçen dakika artık tarihin malıdır. Onları da sizler yarınki kuşaklara yani bizlere emanet edeceksiniz. O halde bizler kalkınmakta olan bu millettin çocukları bu meslek yolunda çok öğrenmeye ve çok çalışmaya söz veriyoruz" dedi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü tarafından verilen mini bir konserin ardından stajyer eczacı öğrencilere önlükleri giydirildi.