Nevruz Gösterisi İzleyenleri Büyüledi 865 defa okundu

2011 Yılı Nevruz Kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği "Yesevi Sanat Topluluğu" nun sunduğu "Nevruz Gösteri Programı"  yapıldı.

Üniversitemiz Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programı 2.Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Avni Angun, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.

Bayrak gösterisi ve Hıdır Dede duasıyla başlanan programda, Türk topluluklarının zengin kültürü, yöresel halk dansları, ezgi ve şarkıları seslendirildi. Türk dünyasına ait kıyafetlerin sergilendiği defile ve birbirinden farklı kültürlere ait halk oyunlarının büyük bir başarı ile oynandığı gösteri izleyenleri büyüledi.

Programının bitiminde Yesevi Sanat Topluluğu Genel Yönetmeni Elmira Şenduran'a Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından teşekkür çiçeği verildi.