THY Genel Müdürü Temel Kotil`in Konuk Olduğu Genç Bakış Programı Üniversitemizde Yapıldı 834 defa okundu

Kanal D Televizyonununda yayınlanan, Abbas Güçlü'nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakış programı Üniversitemizde yapıldı.

Üniversitemiz Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve canlı olarak yayınlanan programa, görev yaptığı yıllar boyunca hacmi 4 kat artan THY'nin başarılı Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil konuk oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrencinin katıldığı programda gençlerin konuyla ilgili sorularına da yer verildi.

Programda, THY'nin Dünyadaki başarısını ve bu başarıyı sağlama noktasında göstermiş oldukları çalışmaları değerlendiren THY Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil şöyle konuştu: "Öncelikle Dünyada zirve olmamızı bir ayrıcalık olarak görmüyorum. Başarılı olmamız çok doğaldır diye düşünüyorum. Ulaştırma Bakanımızın oluşturduğu yeni politikalarıyla öncelikle THY'yi korumayı bir kenara bırakmakla yola çıktık. Yani THY'nin kendi başının çaresine bakabilecek bir duruma gelmesi gerekmekteydi. Önceleri Türkiye'de iç hatlarda yalnız THY uçardı. Bu anlamda bir değişikliğe giderek, iç hatlarda özel firmalara izin vererek rekabet ortamının oluşmasını sağladık. Oluşan rekabetin artması bizim açımızdan olumlu gelişmelerin sağlanmasına neden oldu. Bundan dolayı vatandaşımıza ucuz bilet sunma imkânı da doğdu. Müşteri memnuniyetini önde tuttuk ve patron olarak müşterimizi gördük. Emniyet, rekabet, hizmet ve kalite konularında daha iyi bir duruma gelebilmek için her hafta ciddi toplantılar yapmaktayız. Amacımız dünyanın en iyi havayolları hizmetini vermek ve bu doğrultuda ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sunmaktır."

THY'nin başarılı Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil, her yıl yüzde 20 büyüyen THY'nin hedefi, özel havayolu şirketlerinin havacılığa getirileri, hava yolları şirketlerinin meydana getirdiği rekabetin  kalite ve fiyatları etkileme biçimi, THY'de bilet fiyatlarının daha pahalı olma sebepleri, Türkiye'de bilet fiyatları ve kalite standardının Dünya ölçeğindeki yeri, Türkiye'nin her iline hava ulaşımının sağlanabilme olasılığı, THY'nin Ortadoğu pazarında gerçekleştirdiği yüzde 430 büyümenin devam edilebilirliği, THY uçaklarının teknik standartları, Manchester United, Barcelona, Kobe Bryant sponsorluklarının THY'ye getirileri konularında bilgiler verdi.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, 'Eğitimimizin temel hedefi başarıdır. Nasıl ki THY Dünya markası olmayı başarmışsa, bizlerin hedefi de Üniversiteler olarak dünya markası olmaktır. Başarının en önemli nedenlerinden biri güvendir. Hem öğrencilerimiz kendilerine güvenecekler hem de bizler öğrencilerimize güveneceğiz. Sayın Temel Kotil, 'THY'nin patronu müşterilerimizdir' dedi. Üniversitelerin patronu da öğrencilerdir. Tabi öğrencilerimizin de temel sorumluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Bizlerde sorumluluklarını yerine getiren öğrencilerimizin hakkını teslim etmek için her türlü gayreti göstereceğiz' şeklinde konuştu.

flowplayer("player", "http://www.inonu.edu.tr/flowplayer/flowplayer-3.2.5.swf");