Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu Törenle Açıldı 2002 defa okundu

Malatyalı işadamı Mustafa Başdemir'in annesi Hayriye Başdemir adına yaptırdığı ilköğretim okulunun binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İşadamı Mustafa Başdemir'in yapımını üstlendiği ve Malatya Valiliği ile İnönü Üniversitesi'nin de katkı sunduğu "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu"  binasının açılış törenine Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Milletvekillerimizden Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı A. Ceyhun Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İşadamı Mustafa Başdemir ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu öğrencileri adına Sena Başboğaoğlu bir konuşma yaparak, kendileri için yapılan ve son derece modern olan okulun açılmasından duyduğu sevinci ifade etti.

2009 Seviye Belirleme Sınavında, 8. Sınıflar düzeyinde devlet okulları içerisinde Malatya birincisi olduklarını belirten Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu Müdürü Türker, 'yeni ve modern binamızda, sizlerin desteği ve bizlerin gayreti ile daha büyük başarılar yakalayacağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Devlet millet kaynaşması sonucu elde edilen bir güzelliği birlikte paylaştıklarını söyleyen Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, daha önce eğitim verilen binanın öğrencilere yaraşır bir okul olmadığını, bu nadide eserin öğrencilerimize kazandırılması ile aynı zamanda eğitime de önemli bir katkı sunulmuştur, dedi.

Üniversitemiz yerleşkesinde adeta yıkılmak üzere olan bir barakada eğitimin verildiği kampüs ilköğretim okulunun, mimarisi itibariyle Malatya'da tek olan çelik konstrüksiyonlu ve Osmanlı mimarisi görünümündeki, modern bir binaya kavuşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik,  Hayriye Başdemir İlköğretim Okulunun yapımında önemli gayretleri olan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, İşadamı Mustafa Başdemir, tüm Malatya Milletvekillerine ve gerek bu okulun yapımında gerekse Üniversitenin ihtiyaç duyduğu her konuda farklı bir özveriyle katkısını esirgemeyen ve törende bulunan Milletvekili Mevlüt Aslanoğluna teşekkür etti.

Babamdan sonra rahmetli annemin de adına bir okul yaptırdığım için çok mutluyum, şeklinde konuşan İşadamı Mustafa Başdemir, hizmete açtığımız bu okulumuz için ne kadar sevinsem azdır dedi. Eğitime çok önem verdiklerini belirten İşadamı Mustafa Başdemir yaşadığı sürece bu anlamda hayır işlemeye devam edeceğini söyledi.

Annesinin adına yaptırdığı ilköğretim okulu ile önemli bir hayır işleyen İşadamı Mustafa Başdemir'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Malatya Milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu, okulun açılış töreninin özellikle dünya kadınlar gününe denk gelmesi ile daha da anlam kazandığını belirtti.

Bu tür hizmetlerin vücuda gelmesinde insanda mutlaka samimi bir hizmet aşkının bulunmasının gerektiğini vurgulayan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran,  Sayın Rektörümüzün teşviki ve gayreti, İşadamımız Mustafa Başdemir'inde yüreğinden kopup gelen özveri ile hiçbir tereddüt yaşamadan kararlı bir biçimde hayata geçirdikleri bu güzel eserle bizleri memnun etmiştir. Aynı zamanda bu davranış başka işadamlarımıza da örnek teşkil edecektir. Kendilerine bu anlamlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hayriye Başdemir İlköğretim Okulunun yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi ve daha sonra kesilen kurdele ile okulun açılışı gerçekleştirildi.

M.E.B. tip projelerine göre inşa edilen, Malatya'nın ilk çelik konstrüksiyonlu ve Osmanlı mimarisi görünümünde olan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulunun temeli 2010 yılının Mayıs ayında atılmıştı.

Toplam 181 öğrencisi ve üç katlı olan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulunun bir anasınıfı, 8 dersliği, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Kütüphanesi, Kapalı Spor Salonu ve Engelli Asansörü bulunmaktadır.