Âşık Veysel Fotoğraf Sergisi İle İlgili Açıklama 740 defa okundu

Fotoğraf sanatçıları Nazander SÜZER ve Gürsel GÖKÇE "Ustaların Objektifinden Âşık VEYSEL" ve "Basında Aşık VEYSEL"  Fotoğraf Sergilerini üniversitemiz kampüs alanı içerisinde açmak için Rektörlüğümüz bünyesinde girişimde bulunmuşlardır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil ÇELİK, büyük halk ozanımız Âşık VEYSEL'in fotoğraflarından oluşan böyle bir serginin üniversitemiz bünyesinde açılmasından büyük mutluluk duyacaklarını ve her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini belirtmişlerdir. Rektörümüz sergi için gerekli olan bütün masrafların (fotoğrafların geliş-dönüş kargo ücretleri, organizatörlerin geliş-dönüş uçak biletleri, organizatörlerin üç günlük konaklama giderleri vs.) üniversitemiz tarafından karşılanacağını belirtmişlerdir. Nitekim sergi organizasyonu için üniversitemize gelen fotoğraf sanatçıları Nazender SÜZER ve Gürsel GÖKÇE, 05.03.2011 cumartesi günü gece saat 24.00'de üniversitemiz personelleri tarafından hava alanından alınmışlar salı sabahına kadar üç gün boyunca üniversitemizde en iyi şekilde ağırlanmışlar ve salı sabahı yine üniversitemiz personelleri tarafından 07.00 uçağıyla Ankara'ya uğurlanmışlardır.

"Ustaların Objektifinden Aşık VEYSEL" ve "Basında Aşık VEYSEL"  Fotoğraf Sergisi Pazartesi günü Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süheyla ÜNAL, Prof. Dr. İlhan İÇEN, Prof. Dr. İsmail ÖZDEMİR, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan SAĞER, bir çok öğretim elemanı ve öğrencilerimizin katılımıyla Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı Sergi Salonu'nda 07.03.2011 tarih saat 12.00'de açılmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil ÇELİK açılış günü üniversitemizde bulunmadığı için bütün masraflarını karşılayıp ve üniversitemizde açılmasını özellikle istediği sergiye katılamamışlardır. Büyük bir katılımla gerçekleşen sergi açılışından üç saat sonra, üniversitemiz müzik topluluğu öğrencileri, sergi salonunun arkasında bulunan çalışma stüdyosuna geçmeye çalışırken (Sergi panoları müzik topluluğu çalışma stüdyosunun kapısının önüne gelmektedir)  fotoğrafların asılı bulunduğu bazı panolara kazayla çarpmışlar ve panolarda bulunan birkaç fotoğrafı yere düşürmüşlerdir. Sergilenmekte olan fotoğrafların çerçevelerinde cam bulunmadığı (fotoğraflar fiber üzerine baskı olup üzerlerinde cam bulunmadığı için en ufak bir çizik fotoğrafa zarar verebilmektedir) ve çerçeveler de basit plastikten yapıldığı için düşen fotoğrafların bazıları çizilmiş ve çerçeve köşelerinde küçük kırılmalar yaşanmıştır. Müzik topluluğu öğrencileri Cumhuriyet tarihimizin en büyük halk ozanı olan Aşık Veysel'in sergilenen 36 fotoğrafından iki tanesinin panodan kazayla düşürülmelerine sebebiyet verdikleri için büyük üzüntü duyduklarını belirtmişlerdir. Bunun üzerine organizatörler sergideki fotoğrafların toplanmasını istemişlerdir.

Büyük ozanımız Âşık VEYSEL'i rahmet ve saygıyla anarken, bazı medya organlarında yer alan asılsız bilgilerin bu anlamda değerlendirilmesini kamuoyuna saygıyla sunarız.