"Basında ve Ustaların Gözünde Âşık Veysel" Fotoğraf Sergisi 838 defa okundu

Fotoğraf Sanatçıları Nazender Süzel ve Gürsel Gökçe tarafından İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin destekleriyle hazırlanan ''Basında ve Ustaların Gözünde Âşık Veysel''  fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle Üniversitemiz Mediko Sosyal binasında düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer ve öğrenciler katıldı.

Ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel'in değişik zamanlarda çekilen fotoğraflarının  yer aldığı serginin açılışında konuşan ve aynı zamanda Âşık Veysel'in torunu olan Fotoğraf Sanatçısı Nazender Süzel, ilk sergiyi 15 Aralık'ta Ankara'da açtıklarını, İnönü Üniversitesi'nden sonraki sergiyi de 21 Mart'ta da Sivas'ta açacaklarını ifade etti. Sergiyi üç yıllık bir çalışmanın ardından açabildiklerini dile getiren Nazender Süzel, çalışmalarında, fotoğraf sanatçıları Fikret Okyan, Ara Güler, Ozan Sadıç, İsa Çelik, Orhan Peker, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı'nın arşivinden yararlandıklarını kaydetti. Süzel, '36 fotoğraftan oluşan sergimizde 1959 yılından bugüne kadar basında yer alan haber arşivlerini taradık ve 11 fotoğrafı buradan elde ettik. Bende saklı kalan hiç fotoğraf yoktu. Onun torunu olmak maddi ve manevi anlamda en büyük zenginlik benim için. Çok şanslıyım. O çok özel bir insandı ve her zaman rehberimiz oldu' şeklinde konuştu.

''Basında ve Ustaların Gözünde Âşık Veysel''  fotoğraf sergisi 7-11 Mart tarihleri arasında isteyen herkes tarafından ziyaret edilebilecek.