İşadamı Sabri Özel`den Bir Başarı Hikâyesi 1037 defa okundu

Ülkemizin sayılı ve saygın iş adamlarından aynı zamanda hemşehrimiz olan Sabri Özel konferans vermek üzere üniversitemizin konuğu oldu.

Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Salonunda düzenlenen "Bir Başarı Hikâyesi" başlıklı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
                                                                                                                                                       Konferans öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Ülkelerin kalkınmasındaki asıl motor güç ne ülkenin bürokrasisi, ne ülkelerin güvenlik güçleri, ne de başka şeylerdir. Ülkelerin huzuru, refahı ve kalkınmasındaki en önemli unsur, müteşebbis insanlarının olmasıdır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.  Çok şükür ki Allah, Anadolu insanına da müteşebbis ruhu vermiştir. Son yıllarda kalkınmamızdaki en büyük öğe Türkiye deki müteşebbis ruhtur. Bu manada Malatya'mızın, bizlerin iftihar ettiği değerli işadamımız Sabri Özel hemşehrimizi üniversitemizde konuk ederek onun birikimlerinden özellikle siz öğrencilerimizin çok faydalanacağını düşünüyorum. Davetimize icabet eden değerli işadamımız Sabri Özel'i Üniversitemizde konuk etmek bizleri mutlu etmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasından sonra konferansını sunan İşadamı Sabri Özel şunları söyledi: "1950 yılında Malatya'nın Pütürge İlçesi Damlı Köyünde doğdum. Fakir bir aile çocuğuydum. İlköğretim üçüncü sınıfa kadar okudum. Çok küçük yaşta İstanbul'a gittim. Çok farklı ideallerim vardı. Ta o yaşta, o şartlarda yaşayamayacağımı düşünüyordum. İlk olarak bir iplik fabrikasında işe başladım. Tabi çok zor şartlarda çalışıyordum. Tüm bu zorluklara rağmen hiç isyan etmeden sabırla ve büyük bir gayretle çalışmalarımı sürdürdüm. Kendime bir konfeksiyon iş yeri açabilecek alt yapıyı oluşturdum ve Sabri Özel temelini o zaman atmış oldum. İş hayatım boyunca temel prensibim hep kaliteli iş yapmak oldu ve hiçbir zaman bir başkasını taklit etmedim. Her zaman bir başkasının düşünmediğini, yapmadığını yapmaya çalıştım.

Kaliteli ve Eğitimli İnsan Gücüne Yatırım Yaptık

Sabri Özel firması olarak şu anda 1200 çalışanı, 43 tane kendi mağazası, Türkiye'de 500 farklı satış noktası ve yaklaşık 15 ülkeye ihracat yapabilme kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Yıllık ihracatı takriben 15 milyon olan Sabri Özel'in kendi hacmi 80 trilyon civarındadır. Tabi tüm bu başarının sırrı ekip ruhu ile çalışmamız ve kaliteli üretim yapmamızdan kaynaklanmaktadır. Kaliteli ve eğitimli insan gücüne yatırım yaptık. Bundan 15 yıl önce içimizdeki üniversiteli insan sayısı % 2 iken şuanda bu sayı % 18'lere ulaşmıştır. Hedefimiz ise 2020 yılında yaklaşık 250 mağazaya ulaşmak, minimum 40 ülkeye iharacat yapmak, ciromuzun ise 400 milyon dolar olmasını sağlamaktır. Şimdiden bunun hesabını yapmaktayız.

Ülkemizdeki Terör Sorunu Tamamen Ekonomik Kaynaklıdır

Ülkemizdeki terör sorunun tamamen ekonomi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aşı işi olan insan asla kötü işlere bulaşmaz. Bu tür kötü oluşumlara dâhil olanlar ancak boş vaatlerle kandırılan boş insanlar olabilir. Ben o bölgeleri gezen ve oraların temel sıkıntılarını bilen bir insanım. Onun için hedefimiz bölge farkı olmaksızın Türkiye ye, Türk insanına hizmet götürmektir.

Gelecek Çağ Bilgi ve Birikim Çağıdır

Sevgili öğrenciler belki işsizlik gibi bir problemle karşı karşıyasınız. Ama bu çok sürmeyecek. İstikrarlı bir şekilde hedeflerine yaklaşan bir ülkede yaşamaktasınız. Bence tek amacınız ideali ve azmi olan, bunun içinde ciddi bir gayret gösteren insanlar olmanızdır. İnanın gerisi gelecek. Bizler zamanında kara kalemle hesap yaparken sizler daha pratik bir şekilde, bilgisayarla hesap yapmaktasınız. Gelecek çağ bilgi ve birikim çağıdır. Önemli olan işte o çağa ayak uydurabilecek donanımda olmanızdır. Ben, ideali olan ve bu uğurda emek sarf eden her bireyin bir gün mutlaka hak ettiği noktaya geleceğine inanan ve bunu yaşayan bir büyüğünüzüm. Geleceği parlak olan bu güzel ülkemizde hiçbir zaman karamsar düşünmenizi istemiyorum. Fiziki görünümü ve bilimsel, teknolojik alt yapısı itibariyle birçok üniversiteden daha üstün olan bir üniversitede okuduğunuzu iftiharla belirtmek istiyorum."