Battalgazi MYO Yetiştirdiği Süs Bitkilerini Kampüsümüzde Sergiliyor 1156 defa okundu

Üniversitemiz Tacan Kampüsündeki Süs Bitkileri Üretim ve Çoğaltma Seralarında yetiştirilen çiçekler üniversite çalışanları ve öğrencilerine sunuluyor.

Battalgazi Meslek Yüksekokulu Seracılık ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri tarafından yetiştirilen ve Meslek Yüksekokulunun tanıtımı amacıyla Tüm Fakülte binalarında sergilenecek olan ve sembolik bir ücret karşılığı satılan süs bitkilerinden Cineriria, Primula, Lale, Sümbül ve Menekşe çiçekleri ilk olarak Fen-Edebiyat Fakültesinde sergilendi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Battalgazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in destekleri ile 2008 yılında Üretim ve Çoğaltma seralarımızı kurduk. Meslek Yüksekokulumuz Seracılık ve Süs Bitkileri Programında okuyan öğrencilerimizin bu seralarda üretmiş oldukları farklı tür çiçeklerimizi tanıtmak amacıyla Üniversitemizdeki çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sembolik bir ücretle satışını yapmaktayız, şeklinde konuştu.

Tüm Fakülte binalarında sergilenecek olan süs bitkilerine ilk günden ilginin yoğun olduğu gözlendi.