Etnomüzikoloji Nereye Gidiyor? 1299 defa okundu

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda Etnomüzikoloji Nereye Gidiyor, "Kültürel Fenomenler" başlıklı eğitim semineri verildi.

Almanya Würzburg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ralf Martin Jager ve üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat Bulgan'ın sunduğu seminerin giriş bölümünde karşılaştırmalı müzik hakında kısa bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Murat Bulgan, etnik müziğin doğuşu ve bilimsel olarak nasıl incelenmesi gerektiğinden bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Murat Bulgan, Arguvan yöresindeki müzik kültürüne  dair saha araştırmaları ve bu yöresel etnik çalışmayı nasıl yürüttüklerini salyt gösterisi ile anlatarak, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Müzikoloji ve Türkiye'deki müzik gelişimi ve müzik araştırmaları üzerine konuşan Prof. Dr. Ralf Martin Jager, Çin ve Arap müziği gibi farklı örnekleri de incelediklerini ifade etti. Dünyada çok farklı müzik kültürlerinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Jager,  yaptığı çalışmalardan bazı örnekleri dinleyenlerine aktardı.