İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Yeni Okul Sevinci 1049 defa okundu

Malatyalı işadamı Mustafa Başdemir tarafından annesi Hayriye Başdemir adına yaptırdığı ilköğretim okulunun binası tamamlandı.

İşadamı Mustafa Başdemir'in yapımını üstlendiği ve Malatya Valiliği ile İnönü Üniversitesi'nin de katkı sunduğu "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu"  binası tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Üniversitemiz kampüsünde 1990 yılından beri eğitim veren ve neredeyse yıkılma aşamasına gelen Kampüs İlköğretim Okulu, yetersiz koşullar altında eğitim vermekteydi.

M.E.B. tip projelerine göre inşa edilen, Malatya'nın ilk çelik konstrüksiyonlu ve Osmanlı mimarisi görünümünde olan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulunun temeli 2010 yılının Mayıs ayında atılmıştı.

10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ilköğretim okulunun açılmasıyla birlikte öğrenciler, daha modern bir binada eğitimini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Eski binadan yeni binalarına taşınan ve eğitimin ilk gününde öğrencilerine konuşan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu Müdürü Celal Türker, dilerim yeni okulumuz başarısıyla, temizliğiyle ve güvenli ortamıyla bir marka olur. İşadamı Mustafa Başdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim, dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Numan Aksoy da, son derece modern bir yapıya sahip olan ve tüm altyapısı tamamlanmış bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunulan okulumuza sahip çıkmamız gerekmektedir, şeklinde konuştu.