Rektörümüz TOKİ Projesi ve Üniversitedeki Diğer Yapısal Gelişmeleri Değerlendirdi 1457 defa okundu

Üniversitemiz ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan Toplu Konut Projesi ve Üniversitemizde yapımı devam eden sosyal tesis ve fakülte binaları ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısı düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve Yapı İşleri Dairemiz Başkanı Murat Arısal'ın katıldığı basın toplantısında Üniversitemizdeki yapısal gelişmeler ele alındı.

İnönü Üniversitesinde kısa süre içerisinde yeni projeler ve önemli gelişmelerin kaydedildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şöyle konuştu: "İnönü üniversitesi her hafta yeni bir işle yeni bir projeyle Malatya'nın ve Türkiye'nin gündemine geliyor. Bu toplantıda da başta akademik ve idari personelimizin faydalanacağı Toplu Konut Projemizden bahsetmek istiyorum. Üniversitemize sınır bir bölgede Üniversite ve TOKİ işbirliği ile130 dönümlük hazine arazisi üzerine yapılandırmayı düşündüğümüz, alt gelir grubu ile üst gelir grubuna yönelik toplam 292 adet konutun yapımı için girişimimiz olmuştu. Geçtiğimiz yıl içerisinde bu 130 dönümlük hazine arazisinin TOKİ'ye devri sağlandı. Üniversitenin inisiyatifinde, akademik ve idari personelimizin yararlanacağı bu projeye şehirden müracaat eden vatandaşlarımızın da faydalanacağını belirtmek istiyorum. Üniversitenin yanında bir konut alanı oluşturmamızın sebebi ise şudur: Artık devlet kurumlara lojman yapma hakkını kaldırdı. Üniversitemizin ise 400 lojmanı var ve bunlar tamamen dolu. Yeni gelişmeler ve her yönüyle ciddi büyümenin olduğu Üniversitemizde çalışanlarımıza yönelik lojman ihtiyacını karşılamamız mümkün değil. Onun için böyle bir projenin gerçekleşmesiyle Üniversitemizin hem konut ihtiyacı önemli ölçüde karşılanacak hem de Üniversitemiz çalışanlarına kolaylık sağlanacaktır.

TOKİ tarafından yapılacak olan konutlarda oturanlar, aynen üniversitenin lojmanları gibi kabul edilerek üniversitenin kapalı - açık yüzme havuzlarından, yürüyüş yollarından spor salonlarından, sosyal ve kültürel tüm imkânlarından yararlanacaklar. Turgut Özal Tıp Merkezine yakınlığı ile sağlık imkânı, eğitim açısından kampüs ilköğretim okulu, camisi, alışveriş merkezi ve diğer sosyal alt yapısıyla birlikte saygın insanların yaşadığı, Üniversite kampüsüne hâkim bir noktada ev sahibi olmanın birçok avantajı olacaktır. Bu konutların diğer bir avantajında, konut sahibi olacaklar istedikleri takdirde evlerini başka birilerine kiraya verebilecekler. Üniversite yâda hastanede çalışan bir kişi şehirden buraya yarım saatte geliyorsa, olası acil bir durumda işine yada evine kısa sürede gelip gidebilecektir. Ayrıca çocuklar için her türlü imkâna sahip olacak. Yeterli başvurunun üniversitemiz personeli tarafından yapılmadığı takdirde Malatya'nın diğer kurumlarında çalışan personele de başvuru imkânı tanınacaktır. Ben böylesine avantajlı ve önemli bir projeyi, gerek personelimiz gerekse vatandaşlarımızın değerlendirmesini tavsiye ediyorum."

Toplu Konut Projesi ile ilgili bilgilerin yanı sıra Üniversitemizdeki yapısal gelişmelerden de bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Üniversitemizde inşaatı biten 5 hizmet binamız daha hizmete girmiş durumda. Bunlardan bir tanesi çok kısa bir zaman içerisinde bitirdiğimiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binamız. Çevre düzenlemesi önümüzdeki hafta içerisinde bitecek. Diğeri 1000 kişi kapasiteli Merkezi Amfi Bloğu. Dört salonu olan ve en büyük salonu 400 öğrenci kapasiteli olan amfiye Malatya'mıza büyük hizmetler veren Fetih Gemuhluoğlu ismini verdik. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz bitti ve özel bir şirkete ihale etmek üzere yakında hizmete açacağız. Malatyalı işadamı Mustafa Başdemir tarafından yapılan İlköğretim okulumuz tamamlandı. Kampüs ilköğretim okulumuz barakaların içerisinde eğitim vermekteydi ve yıkılmak üzereydi. O barakalardan bu hafta içinde taşınıyor. Malatya'nın ilk çelik konstrüksiyonlu ve Osmanlı mimarisi görünümünde yapılan bir yapımız. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin üzerinde bulunan yine post modern görünümde olan Sağlık Yüksekokulu binası da hizmete açılmış bulunmaktadır. İçerisinde fırın ve kasabın bulunduğu, sıcak ekmek, simit ve önemlisi Malatya ev yemeklerinin yapıldığı bir yerimiz daha açılmıştır."

Basın mensuplarına, Üniversitemizde yapılan yeni bina ve sosyal tesisler ile ilgili bilgileri yerinde veren Yapı İşleri Dairemiz Başkanı Murat Arısal ise 2,5 yıl içerisinde toplam 130 000 m2 kapalı alan oluşturulduğunu söyledi. Yapımı devam eden inşaatların yaklaşık % 30 oranında tamamlandığını belirten Arısal, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ve bu inşaatların önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini kaydetti.