Üniversitemizin Webometricks Sıralamasındaki Başarısı 868 defa okundu

Dünyadaki 20 binden fazla üniversitelerin bilimsel çalışmalarının web üzerinden değerlendirildiği "Webometrics Ranking of World Universities" sıralamasında Üniversitemiz, bu yıl Dünya Üniversiteleri arasında 1378. sırada yer alırken, Türkiye sıralamasında ise 132 Üniversite arasında 14. oldu.

Dünyadaki bilişim sektörünün hızlı gelişimine paralel olarak bilgi üreten ve ürettikleri bilgiyi dünya ile paylaşan Üniversiteler için internet en önemli kanal olmakta ve bunun önemli bir sonucu olarak da artık Üniversitelerin web üzerinden başarı değerlendirmeleri yapılmaktadır.

2004 yılından itibaren Üniversitelerin başarı kriteri olarak kullanılan ve her 6 ayda bir yapılan "Ranking Web of World Universities" değerlendirmesinde geçen yılın Temmuz ayı sıralamasında dünya genelinde 20 bin üniversite arasında Üniversitemiz 1734. sırada yer alırken bu yıl dünyanın birçok önemli üniversitesini geride bırakarak 1378. sıraya yükselmiştir.