İnönü Çocuk Üniversitesi`nde Diploma Sevinci 1009 defa okundu

Üstün yetenek ve zekâya sahip çocuklar başta olmak üzere bireyleri, erken yaşlarda bilim, sanat ve teknolojide en son araştırma ve yeniliklere Üniversite ortamında aşina yaparak ilgili konulardaki merak ve motivasyonlarını en üst düzeye çıkarmak ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla açılan İnönü Çocuk Üniversitesi ilk öğrencilerine diplomalarını verdi.

Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Salonunda düzenlenen diploma törenine Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, İnönü Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Geçgil, öğretim üyelerimiz ve İnönü Çocuk Üniversitesi öğrencileri ile aileleri katıldı.

Törende konuşan İnönü Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Geçgil şunları söyledi: "Çocuklarınızı İnönü Çocuk Üniversitesine gönderdiğiniz için siz değerli velilere teşekkür ediyorum. Bir hafta süren eğitimin ardından bu sürece azim ve gayretleriyle katkıda bulunan ve bugün diplomalarını hak eden zeki çocuklarımızı da tebrik ediyorum. Değerli veliler; bizler, çocuklarımızın birçok konuda her şeyi bilmelerini istiyoruz. Oysa bunun yanlış bir istek olduğunu belirtmek istiyorum. Çünkü her çocuğun kabiliyetli olduğu bir alan vardır. Önemli olan çocuğun kabiliyetinin ne olduğunu erken yaşta ortaya çıkarmak ve çocuğu o yönde yönlendirebilmektir. Biz bu düşünceden yola çıkarak şimdilik belirlediğimiz dört alanda öğrencilerimize eğitim verdik ve bunun çok faydalı olduğunu gördüğümüzü de rahatlıkla söyleyebilirim. İnönü Çocuk Üniversitesi sadece Fen, Tarım, Teknoloji ve Sağlık alanlarında değil aynı zamanda sanat, edebiyat gibi farklı birçok bilim alanlarında da çocuklarımıza eğitim vermeyi hedeflemektedir."

Prof. Dr. Geçgil'in konuşmasından sonra Tarım, Teknoloji, Sağlık ve Fen, dallarında bir hafta eğitim görüp diploma almaya hak kazanan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin başarılı ve zeki öğrencilerine diplomaları verildi.

Bir haftalık yoğunlaştırılmış programda analitik düşünce, bilimsel yöntem, proje hazırlama gibi konuların öğretildiği öğrencilere ayrıca Üniversitemizin değişik amfi ve laboratuarlarında deney ve gözlemlerde bulunma imkânı sunuldu.