Akademik Bilişim 2011 Konferansı Yarın 791 defa okundu

Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan Akademik Bilişim 2011 Konferansı öncesi konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ve Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler'in katıldığı toplantıda Akademik Bilişim 2011 konferansı ile ilgili bilgiler verildi.

Çağımıza damgasını vuran bilişim alanında önemli bir toplantıda misafirlerimizi ağırlamanın gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, 'Gerçekten geleceğe yönelik olarak eğitimde yapılması gereken çok şey var. Üniversitemizde bilişimin sağladığı olanaklardan mümkün olduğunca ve hızlı bir şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Bilişime oldukça önem veriyoruz. Bu nedenle bu yıl akademik bilişime ev sahipliği yapmayı önemsiyoruz. Bu konuyla ilgili olan herkesi davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ise şunları söyledi: "Yarın 13. Akademik  Bilişim Konferansını başlatıyoruz. 3 gün sürecek olan konferansta 8 farklı salonda 89 oturum yapılacak ve 200 kadar bildiri, 20 kadar eğitim semineri sunulacak.  3 gün öncesinde de 5 farklı salonda eğitim yaptık. Bunu internetin ortaya çıkarttığı gelişmelerin üniversitelere yansımalarının tartışıldığı bir konferans olarak düşünebilirsiniz. Üniversiteler kendilerini nasıl geliştirebilirler, interneti nasıl kullanıyorlar, neler yapıyorlar bunların tartışıldığı, çözüm arandığı ulusal bir konferanstır. Bu konferansın bir özelliği her yıl başka bir ilde yapılması. Ankara'dan başlayarak değişik illerde yapıldı. Malatya 13. il. Bir daha ki yıl Uşak'da olacağız. Bu konferansı 800-1000 kişi gibi bir insan gurubu takip ediyor ve bilişimin hemen her boyutunu hep beraber tartışmaya çalışıyoruz. Uzaktan eğitim, e-öğrenme çok öne çıkıyor. 3 gün bir salonda bu konu üzerine tartışılıyor. Fatih projesi gene tartışılacak konulardan bir tanesi. Bunun yanında tarımsal bilişim ile ilgili iki oturumumuz var, inşaat bilişimi bir gün sürüyor bunun dışında bilişimin sosyolojik boyutlarının değişik boyutlarını tartıştığımız, Türkiye'nin hemen her yerinden  katılımcıların geldiği yoğun bir etkinlik. Konferans herkese açık ve ücretsiz konunun akademik boyutlarının yanında pratik boyutlarının da, sosyal boyutlarının da tartıştığımız etkinlikler var.Biz bir hafta boyunca bir bilişim fırtınası yaratmayı hedefliyoruz. Herkesin bu bir hafta bilişimi düşünmesini, tartışmasını ve nasıl yararlanacağının planını yapmasını istiyoruz."

Yrd. Doç Dr. Metin Ertürkler ise konuşmasında, '24 tane sponsorumuz var. Sponsorlarımızdan 15 tane gold , 9 tane silver sponsorumuz var. Sponsorlarımızın hepsi üretici, üretici firmalar ve onların çözüm ortakları buradalar. Özellikle organize sanayi bölgesindeki yatırımcıların mutlaka katılması gerekir, konferans onlara mutlaka katkı sağlayacaktır' dedi.