İnönü Çocuk Üniversitesi Açılıyor 829 defa okundu

Üstün yetenek ve zekâya sahip çocuklar başta olmak üzere bireyleri, erken yaşlarda bilim, sanat ve teknolojide en son araştırma ve yeniliklere Üniversite ortamında aşina yaparak ilgili konulardaki merak ve motivasyonlarını en üst düzeye çıkarmak ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi açılıyor.

Üniversitemiz "Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi" bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi, ilk öğrencilerini ara dönem tatilinde kabul ediyor.

İnönü Çocuk Üniversitesi, 29 Ocak-5 Şubat 2011 tarihlerinde Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında Malatya'daki ilköğretim okullarının 6. sınıflarının yüksek ilgi, motivasyon, merak ve yaratıcılığa sahip en başarılı öğrencilerinin katılacağı 'Kış Dönemi Etkinliği' ile ilk programına başlayacak.

Bir hafta sürecek olan programda öğrenciler Tarım, Teknoloji, Sağlık ve Fen alanlarında eğitim alacaklar. Analitik düşünce, bilimsel yöntem, proje hazırlama gibi konuların işleneceği bu yoğunlaştırılmış program, ayrıca öğrencilerin değişik laboratuvarlarda bizzat yapacakları deney ve gözlemleri ile bilimsel gezileri içerecektir.

29 Şubat 2011 Cumartesi günü Üniversitemiz Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan bir törenle İnönü Çocuk Üniversitesi'nin açılışı gerçekleştirilecek.