Akademisyen ve Sanayiciler "TÜBİTAK Destek Programları Bilgi Günü" İle Aydınlandı 839 defa okundu

"TÜBİTAK Destek Programları Bilgi Günü" olarak belirlenen programa ilgi yoğun oldu.

23.06.2009 Salı günü üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen, akademisyen ve sanayicileri destek programları hususunda aydınlatmayı hedefleyen TÜBİTAK Destek Programları Bilgi Günü programına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcılarımız, fakülte dekanlarımız ve üniversitemiz öğretim üyelerinin yoğun katılımı ile başladı.

Programdan önce bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ülkemizin aydınlık geleceği adına yapılan bu gibi çalışmaların bilime olduğu gibi kültüre, sanata ve sosyal hayata da etkileri olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik sözlerini şöyle noktaladı: "Bu gibi destek programlarıyla fikir sahibi olacak akademisyen ve sanayicilerimizin başarılı projelere imza atacağını umuyor hepinize başarılar diliyorum."

TÜBİTAK Destek Programları Başkanlığında görevli Dr. Nevzat Yavuz, Burçin Alparslan, İlter Haliloğlu ve Mesut Öztop tarafından  araştırma, bilim insanı, teknoloji ve yenilik destek programları konularında bilgiler verildi.