YÖK Karaciğer Nakli Enstitüsünün Kurulmasına Onay Verdi 775 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından yapılan Karaciğer Nakillerinde, her geçen gün daha başarılı sonuçlar alınmakta, Avrupa ve Dünya sıralamasında en başarılı merkezler arasında yer almaktadır.

Başarının artırılması amacıyla yapılan araştırmaların daha sağlıklı yürütülmesi ve konuyla ilgili uzmanların yetiştirilmesi için Üniversitemiz bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulması yönünde Yükseköğretim Kurulu nezdindeki girişimlerimiz sonuçlanarak, Üniversitemiz Bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulması talebimiz 23.12.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararla kabul edilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na sunuldu.

Yükseköğretim Kurulunun almış olduğu bu sevindirici karar sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından, karaciğer nakli ekibi ile karaciğer nakli ameliyatlarını öğrenmek için üniversitemizde bulunan yabancı uyruklu doktorlara akşam yemeği verildi.

Yemekli toplantıda, Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulmasıyla yaşanacak süreç ve bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için belirlenen yol haritası görüşüldü.

Ayrıca Karaciğer Nakli Ameliyatlarına başarılarıyla katkı veren Hemşire Mevlüde Arslan'a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından başarı belgesi ile ödül takdim edildi.