Üniversitemiz Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencilerinin Mutlu Günü 1183 defa okundu

Üniversitemiz Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, kendileri için düzenlenen yeni yıl etkinliğinde doyasıya eğlendiler.

2010 yılında kurulan Merkezimizde, yaygın gelişim bozukluğu, zihinsel ve bedensel engelli alanında eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunulurken zihin engelliler sınıf öğretmeni, özel eğitim öğretmeni iki fizyoterapist ve psikolog kadrosuyla bu yıl 21 öğrenciye eğitim verilmektedir.

Vakfımız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrencilerin sosyal gelişimi ve iletişim becerilerine katkı sunmak amacıyla özel gün ve haftalarda düzenlenen etkinlikler kapsamında bu defa yeni yıl programı düzenlendi. Öğrenci ve ailelerinin katıldığı programın neşeli geçtiği gözlendi.

Bu arada Üniversitemiz Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili mevcut durum ve yeni gelişmeleri sorduğumuz sorumlu Müdür Seyfi Sarıbaş şu bilgileri verdi: "İlimize örnek özel eğitim hizmeti sunmak amacıyla 2010 yılında kurulan Merkezimiz; bir müdür, bir zihin engelliler sınıf öğretmeni, iki özel eğitim öğretmeni,  kadrolu iki fizyoterapist, bir psikolog görevlendirme kadrosuyla fiilen göreve başlamıştır.

Merkezimiz, Zihinsel, Bedensel Engelliler ve Yaygın Gelişim Bozukluklar alanlarında eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunmak üzere bireysel ve grup eğitim mekanları, eğitimlerin velilerce izlenmesi imkanı verecek şekilde hazırlandı ve donatıldı. Uygulamakta olduğumuz programın etkinliğini artırmak amacıyla gelişme projeleri hazırlıkları içindeyiz. Bu yıl 21 devam eden öğrenciye hizmet verilmektedir. Üniversitemizin engellilerin eğitimiyle ilgili öğretmen yetiştiren bölümlerin öğrencileri eğitim elemanlarının gözetiminde ve program dâhilinde merkezimizde engelli birey eğitimini zaman zaman izleme imkânı bulmuşlardır.

Erken Çocukluk döneminde ailenin değerlendirme eğitim sürecine katılımının sağlanabilmesi amacıyla 0-3 yaş aralığındaki çocuklarımızın eğitim programları  "Bireyselleştirilmiş Ev Programları" olarak hazırlanır ve uzman öğretmen tarafından "Aile Eğitimi" ile birlikte yürütülür. Okul çağında ve okul çağını geçmiş olanlara destek eğitimi bireysel ve grup şeklinde sürdürülmektedir.
Bunun yanı sıra okulumuzda özel gün ve haftalarda düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle çocukların sosyal gelişimine, iletişim becerilerine katkıda bulunuyoruz.
Hizmetlerimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Merkezimizle direk yada 377 36 66 nolu telefonla irtibata geçmelerini istiyoruz"