Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Kliniklerini Hizmete Açtı 1273 defa okundu

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutlayarak, yeni kliniklerini hizmete açtı.

Diş Hekimliği Fakültemizde düzenlenen açılış törenine Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen Diş Hekimliği Fakültesinin gerçekleştirdiği hizmetlerden bahsederek bugün geldikleri noktaya değindi.

Prof. Dr. Ünsal Özgen, "23 bin hastamıza 90 bin tedavi hizmeti verdik. Aradan geçen iki yıl içerisinde Sayın Rektörümüzün olağanüstü çabalarıyla temin ettiği kaynakları, hayata geçirmek için özen gösterdik. Bu sayede ilgili Bakanlığımızın da katkılarıyla yeni kliniklerimizi hizmete açtık. Bu yeni kliniklerimizde ortodonti, pedodonti ve tedavi klinikleri hizmet verecek. Geçen yıl hizmete açılan 37 üniteye bu yıl 38 ünite daha eklendi ve ünite sayımızı % 100 artmış bulunmaktadır. Yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan yeni ek binamızın da faaliyete geçmesiyle birlikte toplam ünite sayımızın 175'i bulmasını bekliyoruz. Böylece vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz daha hızlı bir şekilde devam edecektir. 2 adet genel, 9 adet lokal ameliyathane ve 4 yataklı servisin yer alacağı kompleksimiz bu yıl içerisinde hizmete sunulacaktır. Fakültemiz akademik anlayışının gereği olarak bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde kişi başına uluslararası yayın sayısını 1,1 gibi Türkiye standartlarının iki katına çıkarmayı başarmış, toplam 20 makalesini uluslararası alanda yayınlamış ya da yayına kabul ettirmiştir. Öğretim üyesi sayısı 18 olan Fakültemiz yaklaşık 20 ulusal ve uluslararası bildiri sunmuş, bunlardan ikisi ise uluslararası ödül kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise, Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir yılda büyük bir gelişim sağladığını ifade ederek, "Üniversitelerin görevi elbette ki ülkenin ihtiyacı olan alanlarda bilim, teknoloji üretmek ve ülkenin ihtiyacı olan vasıflı insanları yetiştirmektir. Tabi bunun yanında içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte de olması gerekir. Bu düşünceden hareketle, 2001 yılında kuruluşu tamamlanmış ve tam 9 yıldır bizi bekleyen Diş Hekimliği Fakültesi'ni bir yıl önce fedakar Anadolu çocuklarıyla, canla başla çalışarak Malatyalıların ve çevremizde bulunan illerin hizmetine açtık. Henüz bir yıl geçmeden Fakülte binamızın iki katını daha tamamlayarak, diş ünite sayımızı 80'lere yaklaştırdık. Türkiye'de de bir ilke imza atarak, Türkiye gündeminde ve diş hekimliği camiasında anılmaktadır. Filmin, dosyanın olmadığı, Türkiye'de engelli insanlarımıza hizmet veren ve engellilerimize özel ameliyathanesi bulunan ikinci Diş Hekimliği Fakültesiyiz. Bu hizmetlerimizi verirken, desteği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ve hükümetinden aldığımızı, bu konuda müteşekkir olduğumuzu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Vali Doç. Dr. Ulvi Saran ise "İki mutlu olayı birden yaşıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi'nin birinci yılını kutlayarak, fakültenin kapasitesinin iki katına çıkarılması gibi mutlu bir olayı gerçekleştiriyoruz. Elbette ki, diş sağlığı hizmetleri alanında oluşturulan yapı ve fonksiyonlar ile hizmet organizasyonu ülkelerin gelişmişlik kapasiteleriyle yakından ilgilidir. Günümüzde insanlar diş sağlıklarına daha fazla önem vermeye başlıyorlar. Diş sağlığı hizmetleriyle ilgili taleplerde her geçen gün artıyor. Türkiye'de genel bir diş hekimliği sağlık hizmet arzı oluşuyor. Malatya'da Sağlık Bakanlığımıza ait Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İnönü Üniversitemizde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi vatandaşımıza en ileri düzeyde hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yürütülmesinde kamunun üzerine düşen resmi görevleri yerine getirirken, insanları mutlu etmenin ve onların memnuniyetlerinin gözetilmesi prensibi de ciddi bir rol oynuyor. İleri düzeyde tatmin olup, yüksek düzeyde memnuniyete erecekleri bir düzeye ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni klinikler hizmete açılarak, birinci yıl dolayısıyla hazırlanan pastanın kesimi yapıldı.