İÜ de Bilim Kampı 1027 defa okundu

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi önemli bir kampa ev sahipliği yapacak.

TÜBİTAK'ın katkılarıyla Doğu Anadolu bölgesine yönelik gerçekleştirilen bilim yaz kampına  Malatya ile birlikte  14 ilden 42 öğrenci  katılıyor.

Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ve okulunda birinci dereceye girmiş  genç yeteneklerin başvurduğu bilim yaz kampı, geleceğin bilim insanı alt yapısının  oluşmasında   önemli bir rol üstlenecek.

19 Haziran 2009 tarihinde başlayıp dokuz gün sürecek olan  Bilim Yaz Kampı, değişik illerden gelecek olan üstün  yetenekli öğrenciler için  akademik bir ortamda üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanarak bilim adamlarıyla birlikte yeteneklerini paylaşacakları bir ortama dönüşecek.

İnönü Üniversitesi  bünyesinde henüz bu yıl kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezinin ilk bilimsel aktivitesi olan bilim yaz kampı,  Doğu Anadolu'da bulunan üstün yetenekli gençleri buluşturarak,  geleceğin bilim insanı oluşumuna katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırmanın yanında temel fonksiyonlarından birinin de toplumu, bilim toplumuna dönüştürmek ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek olduğunu, bu anlamda  çocukların bilime teşvik edilmelerini çok önemsediklerini söyledi.

Malatya, Bingöl, Hakkari, Erzincan, Iğdır, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, Erzurum, Tunceli, Kars, Muş, Ağrı illerinden gelecek olan 42 genç yeteneğin İnönü Üniversitesin  de katılacakları bilim yaz kampı dokuz gün sürecek.

Kamp boyunca öğrenciler Malatya'nın tarihi bölgelerini gezecek, çeşitli animasyon ve spor gösterilerine katılarak eğlenecekler. Bilimin akademik bir ortamda, eğlenceli bir üslupla gençlere aşılanmasını hedefleyen ve dokuz gün sürecek olan kampın sonunda öğrenci ve öğretim üyelerinin ilişkilerinin kalıcı hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

16.06.2009  18:52:22  Haber : Malatya Aktuel