Fulbright Programı Konferansı 966 defa okundu

Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Salonunda Fulbright Programı hakkında bir konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak Fulbright Eğitim Komisyonu Akademik Danışmanı Mevlüde Bakır katıldı.

Fulbright Eğitim Komisyonunun kısaca tarihçesinden bahseden Mevlüde Bakır, "Fulbright Eğitim Komisyonunun 1949 yılında ABD ve Türkiye arasında imzalanan ikili anlaşma sonucunda kurulmuştur. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, akademisyenleri ve öğretmenleri seyahat ve yaşam masraflarını karşılayan burslarla destekler ve ABD'de eğitim almak isteyen Türk öğrencilerine danışmanlık hizmeti sunar. 2009'da kuruluşunun 60. yılını kutlayan Fulbright Eğitim Komisyonu'nun Türk ve Amerikan hükümetlerinin ortak fonlarından sağlanan burslarından, 1949'dan bu yana, 1000'den fazla Amerikalı ile 3000'den fazla Türk öğrenci ve araştırmacı faydalanmıştır" dedi.

Mevlüde Bakır Fulbright burslarından faydalanmak isteyen öğretim üyesi ve öğrencilere izlenecek süreç ile ilgili detaylı bilgiler verdi.