1. Malatya Uluslararası Film Festivali Ödül Töreni 833 defa okundu

1. Malatya Uluslararası Film Festivali Ödül Töreni İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Festivalin Kapanış Töreni'ne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, çok sayıda kamu ve özel sektör yöneticisiyle davetli katıldı.

İnönü Üniversitesi ve Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Fahri Kayahan bestelerinin seslendirildiği müzik dinletisi ile başlayan ödül töreninde Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Doç. Dr. Ulvi Saran ve Festival Yönetmeni Ali Çalışır birer konuşma yaptılar.

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, "Başarılı bir başlangıç yapıldı. Umuyorum ki gelecek yıllarda gelenekselleşir, uluslararası niteliği artar, Malatya'ya ve Türkiye'ye çok daha katkılar, yararlar getirir. Malatya, Türkiye'nin kalbi olan yerlerden birisidir. Doğu ile batı arasında bir geçiş noktası. Bu etkinliklerin Batı'dan, Ege'den İç Anadolu'dan Doğu'ya doğru kayması da Türkiye'nin sosyal yaşamının geliştiğini gösteriyor. Güzel bir iş başlatıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya halkının bütünüyle büyük bir emeğinin olduğunu biliyorum. Türkiye ekonomik olarak iyi gelişmeler yaşıyor. Hayatın acımasızlığını, hayatın gaddarlığını, hayatın katı yüzünü kültür ve sanat yaşanabilir kılıyor, katlanabilir kılıyor. O yüzden kültür ve sanatın yaşamımıza daha fazla katılmasına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Vali Doç. Dr. Ulvi Saran da, "Düzenlenen festival, Malatya'nın imajına hem ülke içinde hem de dünyada çok büyük bir katkı sağladı. Festivale ulusal ve uluslararası medyada önemli bir yer verildi. Festivalimizin gerçekleşmesinde katkısı bulunan kuruluşları tek tek kutluyorum" dedi.

Festival Yönetmeni Ali Çalışır ise, "Malatyalılar, festival konusunda kararını verdiler. Umarım bundan sonra dönüş yok" diyerek destek veren herkese teşekkür etti.

1. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülünü Fransız yapımı "Görünmez Kadın" adlı film alırken, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nın sonuçları ise şu şekilde:

En İyi Film: Uşak Hesabı / Yusuf Emirdar

Jüri Özel Ödülü: Şampiyon Beşiktaş / Şirin Soysal

SİYAD Ödülü (En İyi Film): Küçük Bir Hakikat / Emre Akay

İnönü Üniversitesi öğrencilerinin seçimi: Uşak Hesabı / Yusuf Emirdar."

Uluslararası yarışma bölümünde ise mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca ve animasyon film yarıştı. Yarışma sonuçları şu şekilde:

"Kemal Sunal Halk Ödülü: Çakallarla Dans /Murat Şeker

SİYAD Ödülü: Simon Konianski / Micha Wald / Belçika

Jüri Özel Ödülü: Bekleme Müziği / Musica En Espera / Hernan Goldfrid / Arjantin

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Baba / Farsan / Jan Fares / İsveç

En İyi Senaryo Ödülü: Optik Yanılmalar Christian Jimenez / Şili

En İyi Yönetmen: 'Plato'nun Akademisi' Fillipos Tsitos / Yunanistan

En İyi Kadın Oyuncu: Görünmez Kadın / Le Femme Invisible / Julie Depardieu / Fransa

En İyi Film: Görünmez Kadın / Le Femme Invisible / Agathe Teyssier/ Fransa."