1. Malatya Uluslararası Film Festivali 1020 defa okundu

1. Malatya Uluslararası Film Festivali, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Törene Vali Ulvi Saran, Malatya Milletvekillerinden Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Öznur Çalık, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Rektör Prof. Dr Cemil Çelik ile kamu kurum yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törene gelen sanatçı ve protokol üyeleri ile davetliler, kongre merkezinin dışına kadar uzanan kırmızı halıda yürüyerek salona girdiler.

Festivalin açılış törenine ünlü sinema sanatçılarından Fatma Girik, Türkan Şoray, İzzet Günay, Kenan Işık, Ayşen Gruda, Erol Günaydın, Ali Sunal ve Nehir Erdoğan katıldı.

Sunuculuğunu Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal'ın yaptığı 1. Malatya Uluslararası Film Festivali programında Festival Yönetmeni Ali Çalışır, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Mücahit Fındıklı ve Vali Doç. Dr. Ulvi Saran festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini belirten birer konuşma yaptılar.

1. Malatya Uluslararası Film Festivali ile ilgili duygu ve düşünceleri sorulan ünlü sinema sanatçılarından Nehir Erdoğan, çok duygulu olduğunu söylerken sinema sanatçısı İzzet Günay da, "Elimizden gelen en güzelini yapmaya gayret ettik. Daha güzel festivaller yapılacak diye umuyorum. Sanat ve kültür festivalleri kentler için çok önemli. Onların yaşamlarını değiştiriyor, onları heyecanlandırıyor. Diğer kentlerinde düzenleyeceğini bekliyorum" diye konuştu.

Merhum sanatçı Kemal Sunal'ın oğlu, Ali Sunal ise, "İnsanın kendi memleketinde böyle bir festival olması çok güzel. Konseptin babam olması ve mizah olması, babamın anılıyor olması çok hoş. Malatya şahane bir şey yaşıyor" dedi.

Malatyalı olan sanatçı Kenan Işık ise, "Malatya'da böyle bir festival olması Malatya için çok önemli. Sanat ve kültür geliştiği takdirde ülkenin sorunları daha kolay çözülür. Malatya'da bir sinema festivalinin olması benim için gurur verici bir şey" diye konuştu.

Açılışa sinema sanatçıları Fatma Girik ve Türkan Şoray birlikte geldi. Şoray, "Böyle bir festivalin Malatya'da düzenlenmesi çok güzel. Bizde o mutluluğu yaşamak için buradayız" dedi.
Festival yönetmeni Ali Çalışır da, Malatya tarihine yaraşır bir festivalle tanıştığını belirtti.

Tören sonunda Ayşen Gruda ve Erol Günaydın'a Malatya Film Festivali Onur Ödülü verildi. Ödülleri vermek için sahneye davet edilen Vali Ulvi Saran, ödülleri vermek üzere sahneye Türkan Şoray ile Fatma Girik'i davet etti. Girik ve Şoray'ın sahneye çıkmasıyla duygulu anlar yaşandı. Türkan Şoray ödülü Erol Günaydın'a, Fatma Girik ise Ayşen Gruda'ya verdi.