Merkezi Amfi Bloğu`na Fethi Gemuhluoğlu Adı Verildi 1022 defa okundu

2010 yılı içerisinde yapımı tamamlanıp hizmete açılan, 1 Adet 400 kişilik, 2 Adet 200 kişilik derslik, kütüphane, internet salonu ve kafeteryası bulunan, 4.000 m2 kapalı alanı olan 2 katlı modern Merkezi Amfi Bloğu'na, Üniversitemiz Senatosunun 25.11.2010 Tarih ve 2010/12-12-3 sayılı kararıyla Fethi Gemuhluoğlu adı verildi.

1923 Malatya-Arapgir doğumlu olan Fethi Gemuhluoğlu, yaptığı hizmetlerle yaşadığı döneme bir gönül ve hizmet adamı olarak damgasını vurmuştur. Çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı hocalığı, Gazetecilik, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Basın Müşavirliği görevlerinde bulunan Fethi Gemuhluoğlu, sağlam karakteri, toplumu bir bütün olarak ele alan hoşgörülü tutumu ve herkese sevgiyle yaklaşımından dolayı etrafında aydın bir çevre oluşturmuş, çok sayıda vakıf, dernek ve hayır kurumlarında hizmetlerde bulunmuştur. Zarif bir İstanbul Türkçesiyle yaptığı konuşmalarında, yazdığı mektup ve makalelerinde iman, aşk, hizmet, emek, hürriyet, güzel ahlak, çalışkanlık gibi değerlerin savunucusu olmuş ve bir dönemin yükseköğrenim gençliğine bu değerleri aşılamada çok önemli rol oynamıştır.