Ana Sayfa / Haber
Prof. Dr. Özdemir: Kayısı Kalp Krizini Önlüyor 837 defa okundu    

Kanseri önleme özelliği olan kayısının, yapılan deneyler sonucu kalbi koruyucu özelliği olduğu ve kalp krizi riskini de azalttığı belirlendi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, fareler üzerinde yapılan deneyler sonucunda kayısının kalbi koruyucu özelliği olduğunu ve kalp krizi riskini en aza indirdiğinin saptandığını belirtti.
Kayısının aynı zamanda ritim bozukluklarına da iyi geldiğini anlatan Prof. Dr. Ramazan Özdemir şu bilgileri verdi: ''Kayısı yemeyenlerde kriz riski fazlayken, kayısı yiyenlerin bu riski çok daha az taşıdığı görüldü. Kayısının içerdiği bazı önemli elementler var. Özellikle meyvede bulunan potasyum içeriği çok fazla. Kayısının şeker miktarı gerçekten çok güzel bir düzeyde. Antioksidan içeren kayısı, damar tıkandığı zaman oluşan hipoksiyi (oksijenlenme bozukluğu) en aza indirecek özelliğe sahip. Günde en az 3-5 adet yenmeli."

 
Spam Traps