Büyük Önder`in Aramızdan Ayrılışının 72. Yılı 959 defa okundu

İnönü Üniversitesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılını  çeşitli etkinliklerle anıyor.

Malatya şehir merkezindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan Atatürk'ü anma töreninin yanı sıra Üniversitemizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılıyor.

Şehir merkezindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan anma törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik katıldı.

Üniversitemiz Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programına katılan akademisyen, idari personel ve öğrenciler, Atatürk'ün 72 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra çalınan siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtında gerçekleşen Anma Töreni bu şekilde tamamlanırken, Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonunda saat 13.45'te düzenlenecek olan program ile devam edilecek.

Programda Müzik Bölümleri öğrencilerinin seslendireceği Atatürk'ün sevdiği şarkılar ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal tarafından "Ölümsüz Atatürk" konulu konferans sunulacak.