Hürriyet Gap Haberi 779 defa okundu

Malatya'ya İkinci Devlet Üniversitesi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Malatyamızın yakın gelecekte ikinci bir devlet üniversitesi ihtiyacı olacağını dikkatlerinize sunmak istiyorum" dedi. Çelik,13 fakülte 3 yüksek okul, bir konservatuvar, 10 meslek yüksekokulu, 15 araştırma merkezi olan üniversitenin, 26 bine yakın öğrenci ve 568 öğretim üyesi ile akademik yıla başladığını kaydetti. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sadece Türkiye'de değil, bölge ülkelerinde ve hatta dünyada tanınmış bir merkez olma yolunda ilerlediğini belirten Çelik, Şöyle Konuştu:

Karaciğer Nakli Enstitüsü

"Malatya'da bir karaciğer nakil enstitüsü kuracağız. Malatyamızın yakın gelecekte ikinci bir devlet üniversitesine ihtiyacı olacağını dikkatlerinize sunmak istiyorum Özellikle su ürünleri, sebze ve meyvecilik, seracılık organik tarım gibi spesifik konuları inceleyen Battalgazi ilçemizde bulunan yerleşkemizi genişleterek biran önce bunun hazırlıklarını yapmalıyız. Dünyanın her tarafında üniversiteler, mensubu bulundukları ülkelerin bilimsel ve teknolojik gelişmelerinin önünü açmakla kalmıyor, aynı zamanda ufkunu da açıyorlar. En son teknolojileri takip etmekle yetinmiyor, bizzat teknoloji üretiyorlar"