Zeynep Bebek Taburcu Oldu 777 defa okundu

Hakkâri'de minibüsün mayına çarpması sonucu yaralananlar arasında bulunan Zeynep bebek taburcu oldu.

Ambulans helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne 16 Eylül'de getirilip tedavi altına alınan Zeynep Kurt isimli çocuk taburcu edildi. Bebeği amca Yalçın Kurt teslim aldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Ünsal Özgen, doktorlar ve aileyle birlikte basın açıklaması yapıp, "Zeynep gayet sağlıklı olarak taburcu ediliyor. Başlangıçtaki karamsar tablonun ortadan kalkmasını bir lütuf diye düşünüyorum. Bu anlamda hem ailenin gösterdiği sabır için hem de meslektaşlarımızın özverili çalışmasına teşekkür ediyorum" dedi.

Ortopedi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Erdem de, "Her iki ayağındaki yaralanmalarla ilgili seri ameliyatlar yaptık. Her iki ayağında, açık yaraları vardı. Tedaviye iyi cevap verdi. Şu an yaraları kapandı, kırıkları kaynadı. Ortalama 2 hafta içinde ayağa kalkacağını ümit ediyoruz. Belirgin bir sakatlığın gerçekleşeceğini düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
        Plastik Cerrahi Uzmanı Bilge Türkbilen ise "Plastik cerrahi açısından sadece yara izleri var. Bu da zamanla geçer "ifadelerini kullandı.

Zeynep'in amcası Yalçın Kurt, yeğeninin sağlığına kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür edip, "Sorunların çözümüne umut olmasını diliyorum. Zeynep, sorunların çözümüne bir umut olsun"dedi.

Hakkari'de 16 Eylül 2010 günü minibüse mayın tuzağı sonucu 9 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar arasında bulunan Zeynep Kurt isimli çocuk 112 ambulans helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilip, Çocuk Servisi'nde tedavi altına alınmıştı.