IBM Uzmanları Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik`i Ziyaret Etti. 680 defa okundu

Merkezi ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi IBM Üniversitemize gelerek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret ettiler.
       IBM Kurumsal Hizmet Gücü Projesi kapsamında 11 Ekim-5 Kasım 2010 tarihleri arasında Malatya'nın kalkınmasına yönelik araştırma yapmak üzere ilimize gelen 14 IBM uzmanını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik senato odasında ağırladı.
       İnönü Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, 35 yaşında olan İnönü Üniversitesi'nin ülkemizin saygın üniversitelerinden biri olduğunu belirtip, gelişimini her alanda tamamlamış uluslararası saygınlığı olan bir üniversite hedeflediklerini vurguladı. Uluslararası birçok üniversiteyle işbirliği yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bu sene ilk olarak yabancı uyruklu öğrenci aldıklarını da ifade etti.

Proje Müdürü Özlem Çalışkan ise 14 IBM uzmanının gönüllü olarak Malatya'da gerçekleştirecekleri çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi: "Ekip Malatya'nın kalkınması için dört hafta boyunca gönüllü hizmet sunacak ve Malatya Valiliği'nin ana koordinasyonunda Fırat Kalkınma Ajansı'nda Ajans personeli ve Kayısı Akreditasyon Kurumu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası gibi yerel kurumlar ile çalışacaktır."
      Yapılan konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi tanıtım filmi izlendi ve ziyaret daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.