İNOSAR`a Konteyner Hediye Edildi 954 defa okundu

İtfaiye Haftası töreninde, Malatya Belediyesi'nin aldığı 6 deprem konteyneri İl Acil Afet Müdürlüğü ile sivil kurtarma birimlerine teslim edildi. Bu konteynerlerden biri de İnönü Arama Kurtarma İNOSAR'a verildi.

27 Eylül Pazartesi günü başlayan İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, bu kapsamda Malatya İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen bir törenle Malatya Belediyesinin aldığı 6 deprem konteyneri İl Acil Afet Müdürlüğü ile sivil kurtarma birimlerine teslim edildi.
        Törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, kurtarma ekipleri ile itfaiye çalışanları katıldı.
        Törende ilk konuşmayı yapan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, itfaiye ile ilgili ilk fermanın 4. Murat zamanında 12 Mart 1579 tarihinde yayınlandığını, 1923 yılında ise itfaiyeciliğin askeriyeden belediyelere devredildiğini belirterek, Malatya Belediyesi İtfaiyesinin kurulduğu tarihten itibaren başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, itfaiyenin asıl görevinin vatandaşın canını ve malını yangınlara karşı korumak olduğunu belirterek, "Ancak bizim itfaiyemiz bununla kalmıyor. Boğulma, trafik kazaları, deprem ve su baskınları gibi doğal afetlerde de vatandaşımızın yardımına koşuyor" dedi
        İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen tören sırasında Malatya Belediyesi tarafından alınan 6 adet deprem konteyneri de sivil kurtarma ekipleri ile İl Acil Afet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 6 adet konteynerin 3 tanesi İl Acil Afet Müdürlüğü'ne verilirken, 1 tanesi MAKUT'a, 1 tanesi HİDAKUT'a, 1 tanesi de İNOSAR'a verildi.
       Konteynerlerin teslimi sırasında İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen ise "Sayın Başkana sadece konteyner için değil, Üniversitemize sunduğu birçok katkıdan dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemizin yollarının asfaltlanması, Turgut Özal Tıp Merkezi yanında hasta yakınları için inşa edilen hasta yakınları otelinin yapılması ve uluslararası taş heykel sempozyumu gibi etkinliklere olan katkılarından duyduğumuz memnuniyeti de ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.