Hukuk Fakültesi 2010-2011 Öğretim Yılına Başladı 2094 defa okundu

İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak bu yıl ilk kez 100 öğrenci alarak eğitime başlayan Hukuk Fakültesi için eğitim yılı açılış töreni düzenlendi.

Yeni yapılan Merkez Amfi Salonu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Bilal Özdemir, 2. Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Avni Angun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Fakülte Dekanları, Savcı ve hâkimler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak yaptı.

Tarihe Bozkurt-Lotus davası olarak geçen olayı nakletmekle konuşmasına başlayan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak en büyük hedeflerinin, Türk milletine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan Mahmut Esat Bozkurtlar Yetiştirmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Şenocak konuşmasına şöyle devam etti: "Fakültemizin öğretim üyelerinin yetişmesine kadar, öğrencilerin eğitimi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültelerinin değerli öğretim üyeleri ile yürütülecektir. İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, istikbalin seçkin hukukçularını yetiştirmek için, diğer hukuk fakültelerinden farklı olarak öğrencilerimizin teorik bilgiler yanında uygulamaya yönelik olarak da donanımları sağlanacaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimize Yargıtay ve Danıştay'ımızın değerli üyeleri, dairelerinin uygulamalarından bahsederek teorik bilgilerin somut olaya uygulanışı konusunda pratiklik kazandırılacaktır. Ezber hukuk bilgisini değil, sorgulayan, tartışan bir hukukçu nesil yetiştirmeye çalışacağız.

Sevgili öğrenciler şunu unutmayınız ki iyi bir hukukçu olarak yetişmek, hukuk fakültesini bitirmekten çok daha zordur. Başarı için yetişme heyecanı, iyi niyet, çalışma disiplini ve alın teri şarttır. "

Hiçbir üniversiteye ihtiyaç duymadan Hukuk Fakültesinin eğitimine İnönü Üniversitesinde başlamasının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr.  Cemil Çelik şöyle konuştu: "Bugün 35. yaşına girmiş bir Üniversite olarak çok mutlu bir gündeyiz. Tabi bir üniversitede Hukuk Fakültesinin olması oldukça anlamlıdır. Gerek Üniversitemizin sosyal bilimleri gelişimi açısından gerekse ülkemizin gerçek anlamda hukuk bilen, objektif, ülkesini seven hukukçuların yetişmesinde rol alacak Hukuk Fakültesinin İnönü Üniversitesi'nde açılmış olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu anlamda üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Yeni açılmış bir Fakülte olmakla birlikte çevremizdeki Hukuk Fakültelerinin bir çoğunun üzerinde bir puanla öğrenci aldığımızın bilincindeyim. Tabi bu sadece hukuk fakültesiyle ilgili bir durum değildir. Tıp, Eczacılık ve Diş hekimliği Fakültelerimizde bölgemizdeki üniversitelere bakıldığında en yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edildiğimizi de belirtmek isterim.

Üniversitelerin değeri elbette binalarla tabelalarla ölçülmeyecektir. Üniversitelerin değeri, akademisyenleri ve yetiştirdiği öğrencisi ile gerek yurt içi gerekse yurt dışında saygınlığının olması ve aranır nitelikte olmasının yanı sıra ülkenin ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte olması ile ölçülecektir. Bu noktada diğer kardeş üniversiteler ile bir yarış içerisinde olduğumuzu birçok ortamda dile getirmişimdir. Ülkemize yararlı olma açısından göstereceğimiz bilimsel gelişmeler ile bu ülkeyi bize yurt edinen, kanlarıyla, canlarıyla bizlere bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkmada çok duyarlı olduğumuzu da herkesin bilmesini istiyorum. Hiçbir üniversiteye ihtiyaç duymadan fakültemizin eğitimine üniversitemizde başlamasının mutluluk verici olduğunu vurgulamak istiyorum."

Hukuk fakültesi öğrencilerine 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini dileyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasından sonra en yüksek puanla Hukuk Fakültesi'ni kazanan Funda Erdoğan'a hediyesi 2. Ordu Harekât Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Avni Angun tarafından verildi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Savaş Özkan kısa bir müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisinden sonra ise Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak 'Hayat Sigortası Sözleşmeleri' konulu bir konferans verdi.