Yeniden Yapılandırılan Network ve Sunucu Sistemleri Merkezinin Açılışı Yapıldı 741 defa okundu

İnönü Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yeniden yapılandırılan Network ve Sunucu Sistemleri Merkezi düzenlenen bir törenle açılıdı.

Açılış öncesi Bilgi İşlem Daire Başkan V. Yrd. Doç. Dr.  Metin Ertürkler tarafından Kütüphane seminer salonunda katılımcılara brifing verildi.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve öğretim üyelerinin katıldığı brifingde, İnönü Üniversitesi'nin geçmişteki Network ağ altyapısı ile günümüzdeki durumu karşılaştırılarak gelinen son aşama bir sunu eşliğinde anlatıldı. Katılımcılara, yeni hizmete sunulan ağ aktif cihazlarının son kullanıcılara sağlayacağı hız ve güvenlik avantajları konusunda bilgiler verildi.  Yeni sistemin 48 core single mode fiber optik kablolar üzerinden layer 2-4 seviyesinde yönetilebilir 10 GB uplinkli cihazlarla kurulduğu, ayrıca 4 adet yeni sunucunun sanallaştırılarak 11 tbyte lık bir storage depolama alanı oluşturulduğu ve yapılan çalışmalar sonucu, son kullanıcı internet bağlantı hızının da 100 Mbit 'ten 1 GB'e yükseltildiği bildirildi.

Sunulan brifingden sonra Bilgi İşlem Dairesine geçildi ve yeniden yapılandırılan Network ve Sunucu Sistemleri Merkezinin açılışı yapıldı. Merkezin açılış kurdelesini TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler tarafından kesildi.