Diş Hekimliği Fakültesi 2010-2011 Akademik Yılına Başladı 1315 defa okundu

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi düzenlediği bir törenle 2010-2011 Akademik Yılına başladı. 2009-2010 eğitim-öğretim yılını Gazi Üniversitesinde tamamlayan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri 2010-2011 eğitim-öğretim yılına İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. A. Tamer Büyükkantarcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü A. Osman Kahya, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ünsal Özgen yaptı. Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluş aşaması ile bugünkü mevcut durumunu özetleyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ünsal Özgen, tam manası ile 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesinin 'ilklerin fakültesi' olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Özgen konuşmasında şunları söyledi: "Toplam 5.000 m2 kapalı alanı olan Diş Hekimliği Fakültemizde, engelli hastalara yönelik diş tedavi merkezi, 36 diş ünitesi, 3 derslik ve öğrenci laboratuvarları, 18 öğretim üyesi, 22 doktora öğrencisi ve bugün eğitime başlayacak olan pırıl pırıl 53 öğrencisi mevcuttur. Tamamıyla dijital sistem üzerinden işlem yapan, modern bir ortamda tüm bölümleri ile hizmet veren, çalışanları arasında oluşan takım ruhu ile ortak başarılara imza atan ve daha birçok anlamda bölgesinin diş sağlığı ile ilgili problemlerine çözüm üreten Fakültemiz bundan sonrada birçok başarıya imza atacaktır."

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "35 yıllık geçmişi olan İnönü Üniversitesi tarihinde böyle mutlu bir günü bizlere yaşatan Dekanımız ve fedakâr öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Üniversitelerin asli görevlerinden bir tanesi bilim ve teknoloji üreterek ülkesinin kalkınmasına katkı sağlamak olduğu kadarıyla, yaşadığı coğrafyadaki insanının problemlerine çözüm üretmekte en az bunlar kadar önemlidir. 2001 yılında resmi kuruluşu tamamlanmış olan ve kuruluş aşamasında meşakkatli çalışmalar sonrasında tesis ettiğimiz Diş Hekimliği Fakültesini bir yıl gibi kısa bir süreyle hastalarına hizmet verecek modern klinikleri ve öğrencilerinin öğrenim göreceği dersliklerini de tamamlayarak bölge insanımıza elektronik bir ortamda hizmet sunacak hale getirdik. Bu anlamda burada öğretim görecek olan öğrencilerimizin çok şanslı olduklarını söylemek istiyorum. Fakültemiz modern yapısı ve başarılı hizmetleriyle adeta bölgesinin cazibe merkezi haline gelmiştir. Bölgesinde en yüksek puanla öğrenci alan fakülte olmuştur. Tüm bu gayretli çalışmalar ve başarılarıyla İnönü Üniversitesinin birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasına gireceğini belirtmek istiyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Diş Hekimliği Fakültesinin en başarılı 2. sınıf öğrencisi Saadet Yılmaz ve 1. derece ile Diş Hekimliği Fakültesini Kazanan 1. sınıf öğrencisi Gülbahar Şahin'e hediye verildi.

Diş Hekimliği Fakültesinin en başarılı 2. sınıf öğrencisi Saadet Yılmaz'ın hediyesini Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. A. Tamer Büyükkantarcıoğlu verirken, 1. derece ile Diş Hekimliği Fakültesini Kazanan 1. sınıf öğrencisi Gülbahar Şahin törene katılamadığı için onun adına hediyesini Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'ten Yrd. Doç. Dr. Esma Başakgül aldı.