İÜ. Karaciğer Nakli Enstitüsü Kurulması İçin Girişimlerini Israrla Sürdürüyor 696 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından yapılan Karaciğer Nakillerinde, her geçen gün daha başarılı sonuçlar alınmakta, Avrupa ve Dünya sıralamasında en başarılı merkezler arasında yer almaktadır.
       Başarının artırılması amacıyla yapılan araştırmaların daha sağlıklı yürütülmesi ve konuyla ilgili uzmanların yetiştirilmesi için Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulması yönünde YÖK nezdinde 20.04.2010 tarihinde müracaatta bulunulmuştur.
       Konuyla ilgili olarak, öneminin bir kez daha hatırlatılması ve gerekçelerinin daha iyi anlatılması maksadıyla Eğitim Fakültesi Akıllı Sınıfta Tele Konferans aracılığıyla bir toplantı düzenlenmiştir.
Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik Başkanlığında TÖTM Organ Nakil Gurubunun tüm elemanları ve YÖK Başkanı Prof.Dr.Yusuf Ziya Özcan ile YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri katılmışlardır.
        İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulmasının gerekliliği ve çok yönlü gerekçelerinin anlatıldığı sunum sonrasında YÖK Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri konuyla bizzat ilgileneceklerini ifade etmişlerdir.