2010-2011 Öğretim Yılı İçin Kayıt İşlemleri Başladı 1267 defa okundu

İnönü Üniversitesi 2010–2011 Eğitim- Öğretim Yılı öğrenci kayıtları başladı. Yoğun çalışmayla geçen zorlu bir senenin ardından İnönü Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler sevinç ve coşku içerisinde kayıt merkezine koştular.

2010 ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı, ek kontenjandan değişik Fakültelerin 6 bölümü ve Arapgir MYO'nun 3 programı, Uzaktan Eğitim Merkezi İlahiyat Lisans Tamamlama ve Sağlık Eğitimi Lisans Tamamlama programına yerleştirilen öğrenciler ile birlikte toplamda yaklaşık 7.500 öğrenci Üniversitemize kayıt yapacak.

Buna göre;

-2010 ÖSYS sonuçlarına göre 5.902,

-Uzaktan Eğitim Merkezine ilk kez açılacak olan İlahiyat Lisan Tamamlama Programına ve Sağlık Eğitimi Lisans tamamlama programına 1000,

-Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuarı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile toplam 360,

-Ek kontenjan ile alınması için YÖK'e başvuruda bulunularak değişik fakültelerin 6 bölümü ve Arapgir MYO'nun 3 programına 260 öğrenci olmak üzere 2010-2011 öğretim yılı için toplamda yaklaşık 7.500 yeni öğrenci kayıt yapacak.

2010 yılında Üniversitemize yerleşen adayların kesin kayıt işlemeleri 31 Ağustos 2010 ile 7 Eylül 2010 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılıyor.
       Üniversitemize kayıt yapmak için İl dışından gelen öğrencilere yardımcı olabilmek için şehirlerarası otogar ve şehir merkezinde olmak üzere iki Danışma Bürosu kuruldu.

Ayrıca kayıt süreci ve ilgili gerekli bilgilere daha kolay ulaşmak isteyen adayların www.inonu.edu.tr adresinden web sitemizdeki duyurular kısmına bakmaları gerekmektedir.