SYO Müdürlüğüne Prof. Dr. Behice Erci Atandı 2434 defa okundu

İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğüne, Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Behice Erci atandı.

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Behice Erci lisans eğitimini 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nda tamamladı ve 1987 yılında aynı yüksekokulda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalında, doktora eğitimini 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak yine aynı dalda tamamlamıştır. 1994 yılında aynı yüksekokulda yardımcı doçent olarak, 2004 yılında ise doçent olarak çalışmaya devam etmiştir. 2009 yılında profesör unvanını alan Dr. Erci Ağustos 2010'dan beri İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi ve yüksekokul müdürü olarak çalışmaktadır.

Çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi yöneticiliği, çok sayıda kurul üyeliği, koordinatörlükler ve çeşitli düzeylerde yöneticilik yapmıştır. Bugüne kadar 18 SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde, 42 ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Uluslar arası kitaplarda 2 bölüm yazmış, kitap editörlükleri ve uluslar arası destekli proje yöneticiliği yapmıştır. Halen dergi editörlüğü, uluslar arası dergilerde hakemlikler yapmaktadır.