Başarılı Öğrencilerin Tercih Ettiği Üniversitemiz 6.972 Yeni Öğrenci Alacak 858 defa okundu

2010 ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı, değişik Fakültelerin 6 bölümü, ek kontenjandan Arapgir MYO'nun 3 programı ve Uzaktan Eğitim Merkezi İlahiyat Lisans Tamamlama programına yerleştirilen öğrenciler ile birlikte toplam 6.972 öğrenci Üniversitemize kayıt yapacak.

Buna göre;

-2010 ÖSYS sonuçlarına göre 5.902,
-Uzaktan Eğitim Merkezine ilk kez açılacak olan İlahiyat Lisan Tamamlama Programına 500,
-Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuarı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile toplam 360,
-Ek kontenjan ile alınması için YÖK'e başvuruda bulunularak değişik fakültelerin 6 bölümü ve Arapgir MYO'nun 3 programına 260 öğrenci olmak üzere 2010-2011 öğretim yılı için toplam 6.972 yeni öğrenci kayıt yapacak.

2010 yılında Üniversitemize yerleşen adayların kesin kayıt işlemeleri 31 Ağustos 2010 ile 7 Eylül 2010 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Ayrıca kayıt süreci ve ilgili konular ile ilgili gerekli bilgilere daha kolay ulaşmak isteyen adayların www.inonu.edu.tr adresinden web sitemizdeki duyurular kısmına bakmaları gerekmektedir.

Her Yıl Daha Başarılı Öğrenciler Üniversitemizi Tercih Ediyor

2009 ve 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sonuçlarına göre Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen adayların en küçük ve en büyük ÖSS puanları ile birlikte yer alan başarı sıralamasında Üniversitemize yoğun bir ilgi gösterdikleri gözlemleniyor.

Özellikle bölgemizde yer alan üniversitelere başvuran adayların başarı sıralaması ile İnönü Üniversitesine başvuran adayların başarı sıralamasını kıyasladığımızda daha başarılı öğrencilerin Üniversitemizi tercih ettiği fark edilmektedir.