İlahiyat Fakültesi`nden Bilimsel, Hakemli Dergi 1087 defa okundu

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan "İlahiyat Fakültesi Dergisi" adındaki bilimsel, hakemli derginin ilk sayısı yayımlandı.

Ülkemizin farklı üniversitelerinden değerli bilim adamlarının da katkıda bulunduğu  "İlahiyat Fakültesi Dergisi" bahar ve güz sayısı olmak üzere yılda iki kez yayımlanacak.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi adına ilk kez yayımlanan derginin sunuş kısmında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in duygu ve düşüncelerine yer verildi. Sayfadan bir kısmını aldığımız yazıda Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti: "Bilindiği üzere, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 200-2008 yılları arasında işlevsizleştirilmiş, fakülteye öğrenci alınmadığı gibi öğretim üyelerinin bir kısmı da başka üniversitelere gitme zorunda bırakılmışlardı. Sadece öğrenci alınmaması ve öğretim üyesi kadrosunun daralması değil, bunun oluşturduğu bir durgunluk ve isteksizlik hali, fakültenin üretimine ciddi zararlar vermiştir. Sosyal bilimlerin önemli şubelerinden olan İlahiyat fakülteleri, en kadim bilgilerin konu edildiği bilim merkezlerinden biridir ve modern anlayışa uygun düşünce biçimlerinin üretildiği pek çok "sosyal ve beşeri" bilimin de çıkış noktasıdır.

Derginin editörü Doç. Dr. Mustafa Arslan ise kendisine ayrılan sayfada kaleme aldığı yazıda şunları kaydetti: "Hedefimiz derginin bu niteliğini arttırarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan diğer bilim insanlarını da danışma ve hakem kuruluna katmak ve belli başlı endekslerde taranan bir dergi niteliğini elde etmektir."