Atatürk: "Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır" 1981 defa okundu

İnönü Üniversitesi Kütüphane Binası üzerinde bulunan 'Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk…' yazısı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır' sözü ile değiştirildi.
          Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Üniversitemizin kütüphanesi üzerinde bulunan söz, ne Atatürk döneminde, ne Atatürk'ün arkadaşları tarafından, nede o dönemde kullanılmış bir söz değildir. Nazi Almanya'sına baktığımızda Nazilerin Hitler için söylediği, 'Hitler Almanya'dır, Almanya Hitler' sözünün tarihte yerinin olduğunu görürsünüz. Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Ulu Önder Atatürk için hiçte yakışmayan adeta Nazizm'i çağrıştıran bir sözün bir eğitim kurumunun kampüsünde olması tarafımızca uygun görülmemiştir. O yazının yerine Atatürk'ün bilime ve akla önem veren "Manevi mirasım bilim ve akıldır" sözü yazılmıştır. Bundan sonrada zaman zaman üniversitemizin üzerinde yer alan binalarımız üzerine Atatürk'ün ve bilim insanlarımızın sözlerini değişik zamanlarda değiştirerek yazmayı düşünüyoruz."