4 Yıldızlı Otelin Yer Aldığı İnönü Üniversitesi Sosyal Tesis Projesi 1935 defa okundu

İlimiz Kale ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kıyısında yapılacak olan ve alt yapısı büyük oranda tamamlanan, içerisinde 4 yıldızlı bir otelin yer alacağı İnönü Üniversitesi Sosyal Tesisleri projesi ile ilgili gelinen aşamanın anlatıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kale Belediye Başkanı H. Bayram Gökan, Yüksek Mimar Turgut Toydemir'in katılımıyla Üniversitemiz Senato Salonunda yapılan toplantıda İnönü Üniversitesi Sosyal Tesisleri ve 4 yıldızlı otel projesi ile amaçlanan hedefler anlatıldı.

Hazırlanan proje ve yapılan çalışmalar ile ilgili bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Kalede bir sosyal tesis yapma projemiz vardı. Önceki Kaymakamımız Osman Bilgin ve Belediye Başkanımız H. Bayram Gökan ile birlikte bu konuyla ilgili bir süredir çalışıyorduk. Altyapı çalışmalarında önemli bir aşama kaydettiğimiz bu projemizi hayata geçirmek için projenin mimarı olan Yüksek Mimar Turgut Toydemir ve arkadaşlarının da katıldığı bir toplantı ile proje üzerinde geniş bir çalışma yaptık. En kısa zamanda Devlet Planlama Teşkilatının da iznini alarak Kale ilçesinde, hem Kale'nin hem de Üniversitemizin yararlanacağı aynı zamanda komşumuz olan Elazığ ve aynı yol güzergâhında seyreden bölge illerimizden vatandaşlarımızın da istifade edeceği bir sosyal tesis inşa edeceğiz. Tabi bunun yanı sıra bu projede Spor Yüksekokulu öğrencilerimizin yararlanacağı ve su sporları gibi birçok aktivitenin yapılabileceği spor tesisleri de yer alacak. Yine hemen bu merkezin yakınında kale Meslek Yüksekokulumuzda olacak. Kale MYO' nun Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği ile ilgili bölümünde okuyan öğrencilerimiz bir taraftan inşa edilecek olan 4 yıldızlı otelde stajlarını yaparken diğer taraftan  işletme noktasında alacakları eğitim ile mesleki deneyimlerini de geliştirmiş olacaklar. Böyle bir tesisin kurulması sadece Üniversitemiz için değil özellikle Malatya için bir prestij projesi olacağını sizlerin aracılığıyla bütün Malatya kamuoyuna duyurmak istiyorum."

Benden önce değerli meslek büyüğüm Osman Bilgin tarafından temelleri atılmış olan bu sosyal tesisin devamı için gereken tüm katkıyı sunacağını ifade Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, projenin önemine vurgu yaptı.

İçerisinde birçok aktiviteyi barındıracak olan sosyal tesis ve yakınında kurulacak olan Kale MYO ile çok prestijli bir projeyi ilçelerine kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kale Belediye Başkanı H. Bayram Gökan, bu projenin Kale için çok önemli olduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi'nin Kale ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kenarına kuracağı sosyal tesis projesi içerisinde 4 yıldızlı otel, 3 bloktan oluşan teras evler, kafeterya, özel plaj, marina ve spor alanları yer alacak.