BESYO`da Özel Yetenek Sınavı Heyecanı 1306 defa okundu

2010-2011 eğitim-öğretim yılı için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı başladı.

26 Temmuz 2010 Pazartesi günü BESYO Kapalı Spor Salonunda başlayan ve 30 Temmuz 2010 Cuma günü sona erecek olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına kız ve erkeklerden oluşan 650 aday başvurdu.

Beden Eğitimi Öğretmenliği için 40 (normal Öğretim), Antrenörlük için 40 normal, 40 ikinci öğretim öğrencisi olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na önümüzdeki öğretim yılı için toplam 120 öğrenci alınacak. Bunlardan 35'i bayan, 85'i erkek öğrencilerden oluşacak.

Öğrenciler, Koordinasyon beceri testi ve branş sınavları şeklinde iki aşamalı olarak yapılan BESYO Özel Yetenek Sınavında sağladıkları başarı puanı, LGS ve ortaöğretim başarı puanlarının ortak değerlendirmesi sonrası ortaya çıkan yerleştirme puanı (YP) ile belirlenecek.

Şeffaf ve objektif bir ortamda gerçekleştirilen sınav bir taraftan kamera ile kayıt altına alınırken diğer taraftan başka bir salonda oluşturulan sistem ile yarışmacıların yakınları tarafından izlenebiliyor. Aynı zamanda yarışmacıların aldıkları puanlar İnönü Üniversitesi Web sitesinde anında yayınlanıyor.