Dostluk Ormanı (Forest of Friendship) Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı Başladı 901 defa okundu

15-30 Temmuz 2010 tarihleri arasında İspanya, Fransa, Kore ve Fas Üniversitelerinden katılan 15 yabancı gönüllü üniversiteli ile 15 İnönü Üniversitesinin gönüllü öğrencilerinden oluşan toplam 30 kişilik gönüllü öğrenci, kamp etkinliğinin açılışını Rektörümüz  Prof.Dr.Cemil Çeliği ziyaretleriyle başladılar.

Üniversitemiz Senato odasında gerçekleşen ziyarete, Rektör Prof.Dr.Cemil Çelik, Rektör Yrd. Prof. Dr. Süheyla Ünal, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ferit Aksoy ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik; öğrencilerin isteği üzerine İngilizce olarak yaptığı konuşmasına , İnönü Üniversitesi ve Malatya'ya hoş geldiniz diyerek ve  mutluluğunu  belirterek başladı , öncelikle İnönü Üniversitesinin akademik birimlerinden ve verilen kaliteli eğitim ve araştırma olanaklarından  ,adeta yaşayan bir şehir olan İnönü Üniversitesi Kampüsünün öğrencilere sunduğu zengin imkanlardan bahseden Rektör Prof.Dr.Cemil Çelik; '1 Diploma 100 Ağaç Projesiyle 'İnönü Üniversitesi öğrencilerinin  çevreci olarak mezun olduklarını ve  önümüzdeki yıl İnönü Üniversitesine yabancı öğrenci almaya başlayacaklarını, Dünyanın büyük bir köy haline geldiği ve iletişim araçları aracılığıyla yerelliğin azaldığı,Gençlik Kampı gibi uluslar arası etkinliklerle tanışıklığın geliştirildiğini ,belirtti.

Daha sonra öğrencilerin İnönü Üniversitesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

15 gün sürecek olan 'Dostluk Ormanı Uluslararası Gönüllü Çalışma Kamp'ında gönüllü öğrenciler , daha önceki yıllarda Üniversitemiz kampus alanı içerisinde dikilen ağaçların bakımını gerçekleştirecek ve çeşitli sosyal-kültürel etkinlik programlarına katılacak ,kamp boyunca öğrencilerin karşılıklı kültürleri tanımaları sağlanarak,yabancı dilin öneminin kavranması ve Ülkemizin ve Üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunulacaktır.