İ.Ü. Tıp Fakültesi 17. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı 1900 defa okundu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 17. dönem mezunları düzenlenen bir törenle diplomalarını alarak mesleki hayata ilk adımlarını attılar.

09 Temmuz 2010 Cuma günü Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde 62 doktor adayı hayatlarının en heyecanlı  ve sevinçli gününü yaşadılar.
       Törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi öğrencilerinden dönem birincisi Dr. Hülya Cenk yaptı. Dr. Cenk konuşmasında, 'çağdaş olmakla beraber geleneklerine de saygılı, geleceğe bilim insanı kazandıran, teknoloji çağının donanımına sahip bireyler yetiştiren ve köklü bir geçmişi olan İnönü Üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, söyledi.

Mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin ülke ölçeğinde başarılı bir seviyesinin olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Türkiye'de örneği olmayan modern amfi dersliklerle eğitim seviyesinin daha da iyileştiğini ve Turgut Özal Tıp Merkezi gibi Ülkenin en büyük sağlık yatırımının sunduğu imkanlarla kendilerini yetiştiren öğrencileri mezun ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önceki yıllarda öğretim üyesi eksiklerimiz vardı, kadavra ihtiyacımız vardı, Anatomi, Fizyoloji gibi alanlardaki kadro açığımızı hızla kapattık, öğrencilerimizin faydalanabilmeleri için 6 adet kadavra temin ettik, bu alt yapı ve eğitimlerin sonunda Fakültemiz TUS birincisini çıkardı ve birinci olan meslektaşım geçen sene sözünü verdiğimiz otomobili almaya hak kazandı "dedi.
        Prof. Dr özdemir konuşmasının sonunda "Doktorluk yeminini ettiğiniz andan itibaren durmadan kendi kendiniz ile yarışmanız gereken ve varış noktası insanların mutluluğu olan, bitip tükenmez bir yolda yolculuğa başlayacaksınız.  Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Her şeyin esasının insanları sevmek olduğunu lütfen unutmayınız."
        Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "İnsanın en değerlisi insana en çok hizmet edendir, Doktorluk da böyle bir meslektir" dedi. Öğrencilerin, Tıp Fakültesinden mezun olmakla işlerinin bitmediğinin bilincinde olmaları gerektiğini belirten Prof.Dr.Çelik, şunları kaydetti: "Bu kutlamalardan sonra yeni kutlamalara hazır olmalısınız, hayat durağan değil, Dünya artık çok küçüldü ve yakın gelecekte Sağlık Turizmi çok önemli hale gelecektir, Tıp Merkezleri tüm dünyadan hasta kabul edeceklerdir, bu nedenle genç doktorlar, asıl mezuniyet sonrasındaki eğitime önem vermelisiniz ve Dünyanın her yerinden hasta kabul edebilmeniz için birden fazla dil bilmelisiniz.İnönü Üniversitesi olarak bizlerde geleceği bugünden görerek önümüzdeki yıl İngilizce Tıp Eğitimine geçeceğiz," diyerek sözlerine devam eden Prof.Dr.Çelik,İnönü Üniversitesinden mezun olan genç doktorların ,buraya ait olduklarını ve bu kuruma karşı sorumluluklarınızın olduğunu unutmamaları gerektiğini belirterek fedakar ailelere ve emeği geçen öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ve 17. Dönem mezunlarından Ali Bülent Dinç'in söylediği türkülerle proğram devam etti.
       Mezuniyet proğramının son kısmında  mezun olan 62 doktor adayına diplomaları ve hediyeleri verildi. Diploma töreninden sonra doktor adayları Prof. Dr. Mustafa Şenol'un önderliğinde Hipokrat yemini ettiler ve keplerini atarak bu anlamlı günün coşkusunu yaşadılar.
        Ayrıca TUS Birincisi Abuzer Kayar'a hediye arabasının anahtarı, Rektör Prof.Dr.Cemil Çelik,Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ramazan Özdemir adına İnönü Üniversitesinde konuk olarak bulunan Gazeteci-Yazar Yavuz Donat tarafından verildi.