İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisi Yenilendi 1341 defa okundu

Malatyalı hayırsever vatandaş ve işadamları tarafından yeniden tefriş edilerek modern bir dizayna kavuşturulan Kardiyoloji Servisinin açılış töreni düzenlendi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisinde gerçekleştirilen, MAGİM Alışveriş Merkezi, Malatya Medine Turizm, Malatya Kuyumcular ve Saatçılar Odası, Malatya Diyarbakır Kadayıfları (MDK), Pazar Market, Akranlar Market, Malatya Belediyesi Esenlik Market, Malatya Çarşı Market, Sabahat Özhüsrev Anısına Çocukları, Bekir Ünal, Harbiye 79 Sosyal Yrd. ve Day. Derneği, Hatice-Mehmet Tüzer Anısına Çocuklarının tefriş ettikleri Kardiyoloji Servisinin Açılış Törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. İlhan İçen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.  Dr. Ramazan Özdemir, Başhekim Vekili Yard. Doç. Dr. Mehmet Aslan, öğretim üyeleri, odaların tefrişini yaptıran hayırsever vtandaş ve işadamları katıldı.

Törende Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili kısa bir bilgi vererek konuşmasına başlayan Başhekim Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, bölgenin en büyük sağlık kuruluşu olan Turgut Özal Tıp Merkezinin her gün yeni gelişmelerle değişik projelere imza attıklarını belirtti. Hastanede özellikli işlerin yapıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aslan karaciğer ve böbrek nakilleri gibi birçok cerrahi girişimin başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Yapılan bu hizmetin daha birçok projenin öncüsü olacağını vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, sağlık konusunda sağlanan başarılı hizmetlerin yanı sıra hastalarımıza yönelik uygulanması gereken otelcilik hizmetinin de kaliteli olması gerektiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in öncülüğünde başlattığımız bu anlamlı projeye siz değerli işadamlarımızın kayıtsız kalmaması bizleri çok sevindirdiği kadar merhum Turgut Özal'ın anısına sahip çıktığımızın da bir göstergesi olmuştur şeklinde konuştu.

Yapılan bu hizmetin tamamen bir hayır işi olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şöyle konuştu: "35 yaşındaki İnönü Üniversitesi ilk kez Malatyalı işadamlarının yardımına mazhar oluyor. Üniversiteleri idare edenler kendilerini toplumlarından farklı görmüyorlarsa, onların dertleriyle dertleniyorlarsa, karşılıklı oluşan güven ortamı sonrasında yardımların kendiliğinden geldiğini göreceksiniz. Malatyalı işadamlarının başlattığı bu girişimin adına Malatya Modeli diyoruz. Bundan sonra da İnönü Üniversitesi ile Malatyalıların daha birçok projede birlikte hareket edeceklerine inancım tamdır. Bu anlamlı hizmetin gerçekleşmesinde katkıları olan tüm hayırsever hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım."

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasından sonra Kardiyoloji Servisinin tefrişini yapan hayırsever işadamları da duygu ve düşüncelerini ifade eden birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan katkılardan dolayı hayırsever işadamlarına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir tarafından plaket takdim edildi.

Plaket takdiminden sonra yeniden düzenlenen ve içerisinde her hasta için özel yataklar, buzdolabı, eşya dolabı, televizyon, perdeleri ve özel duvar döşemesi ile adeta beş yıldızlı bir otel odasını andıran modern ve konforlu hasta odalarının bulunduğu kardiyoloji servisinin açılışı gerçekleştirildi.