Prof. Dr. Mehmet Toy ‘Geleceğin Geniş Bant Ağları` Konulu Konferans Verdi 1111 defa okundu

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen, konferans, seminer ve söyleşilerin yer aldığı Bilimsel Etkinlikler kapsamında 'Geleceğin Geniş Bant Ağları' konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak MT Networks Başkanı Prof. Dr. Mehmet Toy katıldı.

Internet üzerinde elektronik posta ve birbirine bağlı sayfalar gibi çok çeşitli bilgiler ve hizmetlerin gelişimi ile ilgili konuşan Prof. Dr Mehmet Toy, günümüzde hızla gelişen teknolojiye karşın internet alanında, ağ çeşitleri, veri transfer hızı, iletişim ortamları ve kablolu iletişim konularında bilgiler verdi.

İnternet ağ sisteminde oluşturulmak istenen yenilikler, projeler, ağ teknolojisindeki yeniliklerin firmalara sağladığı ekonomik getirilerin yanı sıra geliştirilmek istenen sistemlerle ilgili meydana gelebilecek problemleri de aktaran Prof. Dr. Mehmet Toy, Taşıyıcı Ethernet ile ilgili sunumlarda bulundu.
          Konferansın ardından yine Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda ilgili dinleyicilere ABD'de Lisansüstü Eğitim Olanakları ile İş Olanakları konusunda söyleşi yaptı.