İnönü Üniversitesi`nde Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi`nin Temeli Atıldı 1199 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkez'inde tedavi gören hastaların yakınları için yaptırılan, Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin temeli atıldı.

Yıllardan beri büyük bir eksiklik olan ve özellikle başka şehirlerden Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hasta yakınları için amaçlanan, İnönü üniversitesi, Malatya Belediyesi ve kısa adı MİAD olan Malatyalı İşadamları Derneğinin ortaklaşa yaptıracakları Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin yapımı na başlandı.
          Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mesut Parlak, Müftü Hacı Yusuf Gül, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.
          Törende ilk konuşmayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptı. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik konuşmasında şunları söyledi: "35 yıllık Malatya tarihinde Malatyalı olarak güzel bir işbirliği ile hayırlı bir hizmete vesile olduğumuzu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Üniversite olarak Ankara'nın doğusundaki en büyük sağlık hizmeti veren bir hastaneye sahibiz. Rahmetli Özal'ın temelini attığı ve ideal olarak içerisinde bulunduğumuz coğrafyadaki insanların sağlık ihtiyacını karşılayabilme amacını taşıyan bir hastane olarak, bu anlamda gerekli çabayı gösterdiğimize inanıyorum. Bu çaba içerisinde, yaşadığımız bir takım sıkıntıları da sevgili hemşerilerimle, yerel yönetimlerimizle, milletvekillerimiz ve işadamlarımızla zaman zaman paylaştık. Bunlardan önemli bir eksiklik olan, özellikle şehir dışından hastanemize gelen ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın kalacak yer sıkıntısı çektiği bir konukevi ihtiyacından bahsettik. İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve MİAD'ın işbirliği ile yaptırılacak olan konukevinin tamamlanmasıyla hastanemiz, verdiği sağlık hizmetlerinin yanı sıra hasta yakınlarının kalabileceği otelcilik hizmetini de sunmuş olacaktır."
            Geçtiğimiz gün Hakkâri'de terör saldırısına maruz kalarak şehit olan askerlerimize yönelik yaptığı konuşmasında ise Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları ifade etti: " İçerisinde bulunduğumuz günlerde ülke olarak birçok sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle güvenlik görevlilerimize karşı girişilen saldırılar yüreğimizi dağlamıştır. Biz bu toprakları kolay yurt edinmedik. Bu toprakların yurt olarak kalabilmesi için bir bedelinin de olduğunu biliyoruz. Tarihte bedel ödedik, bugün ödüyoruz ve gelecekte de ödemeye devam edeceğiz. Üzülüyoruz ama bir gerçeği de unutmamamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Büyük devlet olmanın, büyük millet olmanın kolay olmadığı gerçeğinden hareketle, bu toprakları bize bırakan büyüklerimizin ideallerine bağlı kalarak bu bayrağı dalgalandırmamızın başka bir alternatifinin olmadığını biliyoruz. Bu değerler uğruna geçtiğimiz gün şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu düşüncelerle birazdan temelini atacağımız Malatya Belediyesi- MİAD Konukevi'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
             Hayırda yarışmada birçok güzelliğin olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, bizlerde burada bir hayır yarışındayız dedi. MİAD Başkanı Akdaş şunları ifade etti: "Malatyalı sivil toplum örgütleri ve işadamları olarak ilimize çeşitli hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ilimizin çeşitli eksikliklerini tamamlama konusunda gayretli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hasta yakınlarımızın kalacak yer konusunda ciddi sıkıntılarının olduğunu biliyorduk. Sayın Rektörümüzün öncülüğünde başlatılan bu projeyi tamamlamak için gerekli katkıyı sunmanın gurunu yaşadığımı belirtmek etmek istiyorum."
             Sağlık hizmetleri konusunda bölgesine hatta yurt dışına hitap eden İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin varlığıyla gurur duyduğunu belirten Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hasta yakınlarımızın ciddi anlamda yaşadıkları kalacakları yer konusunun İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve MİAD işbirliği ile halledilmeye çalışılmasının önemli bir girişim olduğunu söyledi. Böylesine önemli bir projeye özellikle işadamlarımızın katkı sunmalarının anlamlı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Çakır, bu dayanışmanın artarak devam etmesini temenni etti.
               Törene katılan Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise konuşmasında, temeli atılan Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin önemine vurgu yaparak hasta yakınlarımızın yaşadıkları sıkıntının çok defa dile getirildiğini söyledi. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in öncülüğünde başlayan ve Malatya Belediyesi ile MİAD'ın işbirliği sonrasında yapımına başlanacak olan bu tesisin temel atma töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Milletvekili Mücahit Fındıklı, çok hayırlı bir işin yapıldığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin temeli atıldı. Yaklaşık 1.1 milyon liraya mal olan, 5 katlı 54 oda ve 108 yatak kapasiteli Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin 200 günde tamamlanması bekleniyor.