Resim-Müzik Öğretmenliği için Özel Yetenek Sınavı Yapılacaktır 1561 defa okundu

2010- 2011 Eğitim-Öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü; Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Programlarına öğrenci alınacaktır.

Kontenjanlar, başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.

BÖLÜMÜ/PROGRAMI

KONTENJANI

BAŞVURU

TARİHLERİ

SINAV

TARİHLERİ

I.Öğretim

Müzik Öğretmenliği

2010 ÖSYS Kılavuzunda Belirtilecek Sayı Kadar

24-25-28-29-30 Haziran 2010

01-02-03 Temmuz 2010

Resim-İş Öğretmenliği

2010 ÖSYS Kılavuzunda Belirtilecek Sayı Kadar

24-25-28-29-30 Haziran 2010

01-02 Temmuz 2010

BAŞVURMA KOŞULLARI VE ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1. T.C vatandaşı olmak
2. Başvuru dilekçesi ( Kayıt esnasında verilecek)
3. İki adet renkli vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş, kılık kıyafet yönetmeliğine ve adayın sınavdaki görünümüne uygun olmalıdır.)
4. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi.
5. Başvuracak adayların;

a) Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Genel Liselerin El Sanatları, El Sanatları Teknolojisi, El Sanatları ve Çiçek, Dekoratif El Sanatları, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Müzik, Nakış, Resim, Uygulamalı Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Seramik, Seramik Sanatı, Tasarım ve Teknolojileri alanlarından mezun olan adaylardan, aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuranların 2010 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almaları gerekir.

b) Genel Liselerden mezun olan adayların başvurabilmeleri için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 180 puan almaları gerekir.

6. 2010 yılına ait YGS Sonucu (Kurumumuzca Kayıt sırasında onaylanacaktır.)
7. Diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi
8. Başvuru belgelerinin herhangi birinin, fotokopi ve asıllarının birbirine uymaması halinde belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında yasal işlem yapılacaktır.
9. Başvurular Eğitim Fakültesi Kayıt Bürosuna elden yapılacaktır. Kayıt sırasında 150 TL kayıt harcı tahsil edilecektir.
10. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.