TÖTM`de Şehit Üsteğmen Koray Seçkin Adına Tefriş Edilen Hasta Odası açıldı 1445 defa okundu

Terör örgütü tarafından 9 Haziran 1987 günü Mardin ili Ömerli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin, ölüm yıldönümünde memleketi Malatya'da düzenlenen çeşitli programlarla anıldı.

İnönü Üniversitesi de bu kapsamda Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tefriş edilen bir hasta odasını hizmete açtı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji servisinde yer alan ve şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin anısına Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tefriş edilen hasta odasının açılışı için bir program düzenlendi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji servisinde düzenlenen açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 2. Ordu Komutanlığı Personel Başkanı Kurmay Albay Mehmet Keskin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Namık Boran, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çınar, Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, şehit Koray Seçkin'in babası Mehmet Seçkin, annesi Necla Seçkin ve kardeşi Prof. Dr. Turgay Seçkin ve Seçkin ailesi katıldı.
         Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Ahmet Çınar, programda yaptığı konuşmada, "bugün burada Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin okul arkadaşları arasında ülkesi ve vatanı için verdiği şehitlerini anma, onların adlarını ilelebet yaşatmak maksadıyla başlattıkları bir projenin ikincisi olan Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin'in adını gönüllerde daima yaşatmak maksadıyla tefriş ettiğimiz odanın açılışını yapmak üzere bir arada bulunmaktayız. Bu konuda bize kucak açarak böyle bir fırsat yaratan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ünsal Özgen olmak üzere tüm yetkililerimize derneğimizin mensupları ve devre arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Merhum Turgut Özal'ın adını taşıyan merkezimizin her geçen gün adına yakışır gelişmeler kaydetmesinin onur verici bir durum olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir şunları söyledi: "Malatya ve bölge halkına daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla başlattığımız bir proje ile hayırsever vatandaşlarımız tarafından modernize edilmesini düşündüğümüz hasta odalarının oluşturulması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik öncülüğünde gelişen bu proje ile hastanemizde çoğu üç ya da altı kişilik olan hasta odalarımızın hayırsever işadamlarımız tarafından tefriş edilerek daha modern bir görünüme kavuşmasını amaçladık. Kardiyoloji servisinden başlayarak hastanemizin geneline yayacağımız bu projeye şimdiden birçok işadamı sahip çıktı. Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş ettiği hasta odasının projemizin tamamlanan ilk odası olması son derece anlamlı olmuştur."

Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş edilen ve son derece modern görünümlü hasta odasının açılmasının bizleri duygulandırdığı kadar sevindirdiğini de belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, katkılarından dolayı Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür etti. Prof. Dr. İçen çok anlamlı bir günde böylesine önemli bir projenin şehit yakınları tarafından başlamasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji servisinde Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş edilen odanın açılışı gerçekleştirildi.